Petak, 10 Kolovoz 2018 14:29

Golaći na Stradunu? I bolje da se komunalni redari bave s onim što je uistinu važno

Piše:

Iako je u Dubrovniku na snazi Odluka o komunalnom redu, koja zabranjuje i razgolićenost u povijesnoj jezgri, u Gradu se i dalje svakodnevno i na svakom koraku mogu vidjeti "golaći". Odnosno, muškarci bez majica, žene u kupaćim kostimima. Tako je jedna djevojka i danas eto prošla Gradom samo u kupaćem kostimu, no s druge stane - zašto bi to uopće smetalo?

No, ako uredba postoji, i ako je njezin sadržaj izvješen na ulazu u Grad, a nitko je zapravo ne provodi, čemu uopće takva uredba i koji je njezin smisao? Ipak, u moru svih komunalnih problema, na koje se svakodnevno treba paziti, jasno i zašto se čudoredni alarmi komunalnih redara eto ne "pale" na one razgolićene

Jer, zbilja, u povijesnoj jezgri jako je puno toga na što se treba paziti, od stolova i ugostitelja koji valjda vječno "plešu" na rubu prekršaja po tom pitanju pa do uredovanja oko odlaganja otpada. Gubiti vrijeme na to je li netko obukao kupaće gaćice ili suknju, stoga, nema niti nekog smisla. Pogotovo jer je Grad Dubrovnik u deficitu s komunalnim redarstvom.

Posebno jer se kod recimo iznošenja smeća konkretno zna što je prekršaj, a što nije. Pak, "ocjenjivanje" toga kako se netko obukao prečesto ide i u subjektivan dojam, koji ne mora uvijek biti točan. Cure koje s kupanje prolaze povijesnom jezgrom znaju biti u gornjem dijelu kupaćeg kostima, no opet, postoje i takozvanovi "topovi" koji skrivaju jednako kao i kupaći kostim, ali koji se eto računa kao odjeća. Slično je i s "vrućim hlačicama" koje otkrivaju ponekad jednako kao i donji dio kostima.

U svakom slučaju, u moru kršenja pravila po Stradunu, i bolje da se komunalni redari bave s onim što je uistinu važno.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019