Petak, 03 Kolovoz 2018 07:22

Poništen natječaj za ravnatelja/icu ZOD-a; u novom se ne traži program rada

Piše:

Poništen je natječaj za ravnatelja/icu Zavoda za obnovu Dubrovnika. Također, prekjučer je raspisan novi natječaj uz koju se ponovo traži nova čelna osoba Zavoda za obnovu. Na poništeni natječaj prijavile su se aktualna ravnateljica ZOD-a Iva Carević Peković te Sanja Krželj, koja inače u Zavodu radi kao viši savjetnik za poslove pripreme i nadzora.

Usporedivši uvjete novog s prethodnim natječajem, postoji tu jedna zanimljivost. Naime, u poništenom natječaju, sasvim logično, jedan od uvjeta bio je program rada Zavoda za obnovu Dubrovnika za naredne četiri godine. Pak, u novom natječaju te stavke nema. Traži se samo životopis, domovnica, dokaz o stečenoj stručnoj spremi, dokaz o radnom iskustvu i dokaz o poznavanju jednoga svjetskog jezika. Što se tiče potrebnih uvjeta, traži se pet godina radnog staža, kao i završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij.

Potpuno je nejasno zašto se u ponovljenom natječaju program rada ne traži. Općenito, program rada trebala bi biti okosnica svake natječajne prijave za rukovodeće pozicije. Naravno da evaluiranje programa rada spada pod ono što se naziva diskrecijskim pravom, odnosno ne postoje jasni parametri uz koje može procijeniti čiji je program rada bolji. Ali, svejedno, uz program rada može se vidjeti smjer u kojemu bi dana ustanova trebala ići, što bi trebalo biti posebno značajno za Zavod za obnovu Dubrovniku.

Kako u poništenom natječaju, tako i u ovom ponovljenom, bode u oči što se traži samo pet godina radnog staža. Dakle, ne piše tu na kakvim bi poslovima trebao biti ostvareno to radno iskustvo. Jednostavno, radi se o poslu gdje bi se traženi uvjeti trebali bolje specificirati.

Inače, Gradsko vijeće imenovalo je Carević Peković vršiteljicom dužnosti ravnateljice budući da joj je mandat istekao 16. srpnja. Neslužbeno se može čuti i kako vladajuća garnitura čelnu poziciju ZOD-a planira za treću osobu, što je ujedno tako i razlog poništenja natječaja. Što je opet čudno na svoj način budući da niti Carević Peković, a niti Krželj se na natječaj nisu prijavile kao nekakvi „padobranci“.

Iza Carević Peković četverogodišnji je mandat na čelu ZOD-a, koji se u dubrovačkoj javnosti konsenzusom smatra izuzetno uspješnim. Tako ju je i više navrata hvalio i gradonačelnik Mato Franković, kao i dubrovački gradski vijećnici uz točke koje se tiču obnove Grada. Također, i Krželj je dugogodišnja zaposlenica ZOD-a, dakle osoba koja je involvirana u silnice Zavoda te koja zna kako tu stvari funkcioniraju.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019