Subota, 28 Srpanj 2018 18:51

Bogdanović: Svejedno mi je hoće li biti više odlazaka iz stranke

Piše:

Nisam s Tonijem uopće razgovarao, dobio sam samo njegov mail da se povlači, bez ikakvih preciznih objašnjenja zašto, rekao je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik dubrovačkog HSS-a Vido Bogdanović o odlasku tajnika stranka Tonija Đereka.

Dakle, Đerek je na svojem Facebook profilu objavio fotografiju presječene članske iskaznice HSS-a. Nije egzaktno napisao zašto odlazi, tek je pisao o savjesti i Božjem glasu, ali ne treba biti prorok pa shvatiti da je izašao zbog najnovijih događanja oko Krešimira Beljka, odnosno njegovog statusa na Twitteru, a uz koji je Marka Perkovića Thompsona nazvao "fašističkim smećem". Izazvalo je to negodovanja u HSS- zbog čega je dio članstva zatražio i Beljkovu suspenziju.

- Očito se čovjek ne slaže s nečim. To je tako. Slobodna volja. Ljudi dolaze i odlaze, stranka ide u smjeru koji nekima ne odgovara. Tu ja nikome ne mogu niti pomoći niti odnemoći. - rekao je Bogdanović.

Na pitanje je li ima saznanja kako ostali članovi dubrovačkog HSS-a reagiraju na ova događanja oko Beljka, odnosno postoje li najave da će još netko izaći iz stranke, Bogdanović je odgovorio:

- Zbog brojnih obaveza u sezoni, nisam bio aktivan. Da vam pravo rečem, svejedno mi je. Stranka bi trebala imati precizni ideološki kurs. Kome se ne sviđa neka ide, kome se sviđa neka dođe. Najgore je kad ne znaš što si nego se hraniš nekakvim kvaznim ili nekvaznim nacionalističkim i klerikalnim pričama i na tome baziraš političku aktivnost - konstatirao je Bogdanović.

Odgovorio je i na pitanje kakav je njegov stav oko ove priče s Beljkovim Twitter statusom.

- Mislim da je ukupna priča oko ove nogometne euforije, ako hoćete i nacionalne i domoljubne, izašla izvan kontrole i normalnih okvira. Potpuno razumijem reakciju predsjednika Beljka. Možda je to trebao malo preciznije objasniti i jasnije reći, ali Twitter je takav medij da se opali pa preživi. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik dubrovačkog HSS-a Vido Bogdanović.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019