Nedjelja, 22 Srpanj 2018 22:08

Kad ne može MUP, Grad mora privući policajce u Dubrovnik

Piše:

Dubrovnik bi kroz 2019. godinu trebao subvencionirati smještaj policijskim službenicima, a za što su ugovor još na dan otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara potpisali gradonačelnik Mato Franković i i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Radi se ovdje o značajnoj stvari, koja eto i nije doživjela neku određenu pozornost u dubrovačkoj javnosti.

Evo, danas je voditelj Stožera za provedbu mjera sigurnosti u turističkoj sezoni Željko Prša za Jutarnji list izjavio kako će ta subvencija iznositi dvije tisuće kuna. Koliko god to bilo zapravo dobro, jer u turističkoj sezoni policajci nisu na odmet, pogotovo oni koji bi uvodili reda u prometu i na graničnim prijelazima, u drugu ruku je žalosno da Ministarstvo unutarnjih poslova nije sposobno osigurati smještaj policajcima. A nije da se infrastrukture nema.

Portal Dubrovnikpress.hr već je pisao o bivšoj zgradi Prometne policije u Gružu koja se danas nalazi u derutnom stanju. Godinama se ponavljala mantra kako bi ona, kad se obnovi, trebala služiti za smještaj policajaca. No, na upit portala Dubrovnikpress.hr još prošle jeseni odgovoreno je kako za tim nema potrebe jer je obnovljena zgrada Mladost u Kuparima. Stoga, zgrada u Gružu služit će za poslovne potrebe službi PU dubrovačko-neretvanske.

Tako ispada da će Grad Dubrovnik subvencionirati smještaj policajaca, koji su na jugu Hrvatske izuzetno potrebni, što su uostalom nedavno i iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili za portal Dubrovnikpress.hr, dok sami MUP eto smatra da svoju zgradu nema potrebe obnavljati za smještaj policajaca, iako očito smještajnih jedinica nedostaje. Apsurd na hrvatski način.

Inače, Grad će subvencionirati i uređenje Vila Palme. Stoga, ovaj primjer sa sufinanciranjem smještaja policajaca nije prvi, a vjerojatno niti zadnji slučaj gdje Grad Dubrovnik "uskače" na područje koje bi trebalo biti pod državnom ingerencijom.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019