Četvrtak, 19 Srpanj 2018 11:56

Za udruge u kulturi u 2019. Grad će izdvojiti četiri milijuna kuna

U sklopu Programa javnih potreba u kulturi za 2019. godinu, Grad Dubrovnik izdvojit će četiri milijuna kuna, može se iščitati iz Poziva gradske uprave. Piše tu i kako će Grad okvirno financirati oko 150 programa, projekata i manifestacija. Sve prihvatljive prijave obradit će i ocijeniti novoosnovana kulturna vijeća Grada Dubrovnika i Upravni odjel za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika.

Inače, tek predstoji vidjeti u praksi kako će se navedeni novci raspodijeliti. Upravo je financiranje udruga u kulturi u posljednje vrijeme pod povećalom javnosti. Nije tajna da se u bližoj prošlosti financiralo sve i svašta, odnosno da se uz Program javnih potreba u kulturi zapravo parazitiralo.

Ova tema otvorena je u više navrata i na sjednici Gradskog vijeća, prije svega kroz izlaganje DUSTRA-inog Željka Raguža, koji je financiranje udruga nazvao i Pandorinom kutijom, ali i HDZ-ove Katarine Doršner koja je rekla da se financiranjem udruga "podupire nečija neinventivnost".

Također, osim ovog Poziva, koji se raspisuje svake godine, gradonačelnik Mato Franković raspisao je nedavno i poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2018. godinu, u iznosu od pola milijuna kuna.

U svakom slučaju, za nadati se da će se uvjeti postrožiti, odnosno da će članovi kulturnih vijeća raditi posao za koji su izabrani.

V. Salvia

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019