Četvrtak, 14 Lipanj 2018 13:14

Policija kazneno prijavila bivšeg direktora Komunalnog Mljet Vicencija Markovića zbog fiktivnog zapošljavanja

Služba kriminalističke policije dovršila je kriminalističko istraživanje kojim je 34-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi se danas u redovnom izvješću PU dubrovačko – neretvanske, a kako Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje riječ je o bivšem direktoru Komunalnog Mljet Vicenciju Markoviću.

U policijskom izvješću ne navodi se ime poduzeća i odgovorne osobe, a o ovom slučaju iz PU DNŽ pišu:
„Sumnjiči se da je, kao direktor i odgovorna osoba komunalnog poduzeća s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u ožujku sklopio fiktivni ugovor o radu s 46-godišnjakom na određeno vrijeme, te dao nalog računovodstvu komunalnog poduzeća za isplatu njegovog osobnog dohotka i obveza zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, iako nije dolazio na posao niti je obavljao poslove iz ugovora o radu. Na takav način osumnjičeni 34-godišnjak je komunalnom poduzeću pričinio materijalnu štetu od gotovo 8 tisuća kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.” - stoji u priopćenju.

P.S.

U prvotnoj verziji napisa krivo je stajalo kako je prijavljen Dragan Medan, aktualni direktor Komunalnog Mljet, no riječ je o bivšem direktoru Vicenciju Markoviću. Ispričavamo se Draganu Medanu na objavi pogrešne informacije. 

D.Mladošić

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019