Srijeda, 16 Svibanj 2018 17:01

Franković o rekonstrukciji Lapadske obale: Treba vidjeti kako će RH obeštetiti koncesionara kojemu je dala koncesiju za nešto što je naše

Piše:

Projekt rekonstrukcije Lapadske obale je iznimno kompleksno pitanje, kazao je gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na vijećničko pitanje na sjednici Gradskog vijeća. Istaknuo je kako će se taj projekt odvijati u dvije faze.

- Prva faza je pri kraju, a potrebno je provesti postupak izvlaštenja i rebalansom proračuna ćemo na idućoj sjednici osigurati sredstva za izvlaštenje i ispuniti sve uvjete za izgradnju Lapadske obale. Druga faza je puno kompleksnija jer je u trasu planirane ceste ušla privatna tvrtka. Tako mi imamo javnu cestu unutar koncesijskog područja drugog privrednog subjekta i to nije jednostavna priča. - rekao je Franković.

- Može se postaviti pitanje kakav je odnos koncesionara prema gradu u koji dolazi, djeluje i posluje. Gospoda iz nezavisne liste misle da je to lako riješiti, ali potrebna je silna energija i financijska sredstva. Da vas pitam koliko košta Lapadska obala, rekli biste 15 milijuna kuna, a košta 40 milijuna kuna, 40 milijuna kuna je potrebno jer osim cestovne infrastrukture treba napraviti još nekoliko stvari. Takvom se projektu ne smije pristupiti neozbiljno. - kazao je Franković.

Ne bi li se riješilo stanje na Lapadskoj obali, Franković je najavio skori sastanak s koncesionarom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

- Mi smo jedini jamac te realizacije i predano radimo na tome. Uskoro se planira sastanak u Ministarstvu mora s koncesionarom i mi moramo riješiti pitanje kako je došlo do toga da je koncesijsko područje privatne tvrtke ušlo u cestu. Treba vidjeti kako će Republika Hrvatska obeštetiti koncesionara kojemu je dala koncesiju za nešto što je naše. Tko je to napravio i zašto, ne znam, ali to je istina. Ne krivim koncesionara jer ne može on biti kriv za nešto što mu je netko drugi dao, ali činjenica je da bez obzira na sva prepucavanja taj problem želimo riješiti i riješit ćemo ga. - naglasio je Franković.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019