Srijeda, 16 Svibanj 2018 11:52

Provjerite stanje računa: Na bankomatu Raiffeisen banke pronađen „skimmer“

„U kasnim popodnevnim satima u utorak, nakon dojave građanina, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na bankomatu u zoni povijesne gradske jezgre pronašli tzv. „skimmer“, odnosno uređaj za očitavanje bankovnih kartica. Radi se o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom čija je svrha očitavanje zaštićenih podataka bankovnih kartica.“ – piše u današnjem priopćenju PU dubrovačko – neretvanske u kojem se ne navodi točna lokacija bankomata, ali riječ je o bankomatu Raiffeisen banke.

Iako policija navodi kako zasad "nije utvrđeno da je postavljenjem „skimmera“ došlo do materijalne štete, a policija je uređaj izuzela i provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja osoba ili osobe koje su ga postavile“, za sve koji su koristili bankomate Raiffeisen banke na ovom području ipak bi bilo dobro da provjere stanje svojih računa.

„Kako bi izbjegli mogućnost zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta, ovim putem želimo dati upozorenje našim sugrađanima da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima. Ukoliko uočite bilo kakvne neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192.“ – napominju iz policije.

raiffskim

D.M.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019