Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 11:41

Je li Skupština na kojoj je Đuro Musladin izabran za predsjednika AK Dubrovnik legalna?

Piše:

Ima već neko vrijeme da traju previranja oko vodeće pozicije Atletskog kluba Dubrovnik, koja su tako kulminirala na Skupštini u petak kad je predsjednik postao Đuro Musladin. Stoga, kako doznaje portal Dubrovnikpress.hr, priprema se još jedna Skupština, koja bi se trebala održati u srijedu, a koju ovoga puta saziva struja koja nije sklona Musladinu.

Mjesto predsjednika AK Dubrovnik ostalo je upražnjeno nakon što je ostavku podnio Ljubomir Medaković krajem studenoga prošle godine. Musladin je javnost izvijestio u subotu priopćenjem kako je upravo on postao predsjednik kluba.

Musladin, inače istaknuti član HDZ-a, tako je napisao kako je za predsjednika izabran jednoglasno, a kako je dopredsjednik klupa postao Stjepan Vojinić. Napisao je u priopćenju kako su i sjednici nazočili predstavnici Dubrovačkog saveza sportova, dodajući kako je svoju potporu novom vodstvu dao dosadašnji predsjednik Medaković, ali pismenim putem i predsjednik Atletskog saveza Republike Hrvatske Ivan Veštić.

U čemu je onda problem? Problem je naime, tumače njegovi oponenti, što je Skupštinu sazvao upravo Musladin, koji te ovlasti kao dosadašnji član Izvršnog odbora nema. Stoga je upitno je li Skupštinu sazvao legalno, unatoč podršci Atletskog saveza i Dubrovačkog saveza sportova.

Kako portal Dubrovnikpress.hr doznaje Musladin je poziv na Skupštinu poslao 12. siječnja gdje navodi kako Skupštinu saziva u dogovoru s Medakovićem, ali i tajnikom Dubrovačkog saveza sportova Alenom Boškovićem.

No, nije dugo prošlo, Musladinu, ali i svim članovima Skupštine, odgovorila je predsjednica Nadzornog odbora Darija Milić Kralj, koja je napisala "kako je zanima na temelju kojih dokumenata se saziva skupština". Navela je i kako se iz Musladinovog poziva može iščitati da se skupština saziva na temelju dogovora o kojemu nisu informirani članovi Izvršnog odbora, kao i Nadzornog odbora. U svom obraćanju članovima priložila je i dokument iz kojega je razvidno da je Medaković imenovao tajnicu kluba Marinu Majić da zastupa i predstavlja klub, poglavito u dijelu sazivanja i vođenja skupština.

Marina Majić tako je Skupštinu sazvala u ovu srijedu, a poziv je, osim članovima Skupštine dostavila i gradonačelniku Matu Frankoviću.
punomoc majic24Upravo bi se na Skupštini u srijedu na vidjelo trebali iznijeti brojni detalji koji su prethodili svim ovim događanjima.

Inače, prema informacijama portala Dubrovnikpress.hr, na sjednici u srijedu svoje kandidature trebali bi istaknuti bivša uspješna atletičarka kluba Ana Perović Alamat te Ante Živković.

U svakom slučaju, nakon što se u srijedu održi skupština koju saziva Marina Majić kao legalna opunomoćenica ono što predstoji je jako puno pravnog posla, kako za Atletski savez Hrvatske, a po svemu sudeći i za Upravni sud.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019