lausnekretninebanner

Petak, 06 Listopad 2017 13:59

Mladi dubrovački glazbenici s DSO-om i Tomislavom Fačinijem

Sljedeći koncert Jesenjeg glazbenog moskara održat će se večeras u atriju Kneževa dvora. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će maestro Tomislav Fačini, a kao solisti će nastupiti mladi dubrovački glazbenici: pijanistice Ivana Jelača i Stefani Grbić te trubač Ivan Medi. Početak koncerta je u 21 sat.

Na programu je glazba velikog W.A. Mozarta: Serenada br. 11 za puhače u Es duru K. 375 i Koncert za klavir i orkestar br. 24 u C molu K 491, djelo koje dubrovačka publika rijetko ima priliku čuti, a u kojem će kao solistica nastupiti Ivana Jelača. Pijanisticu Stefani Grbić i trubača Ivana Medija publika će čuti u Koncertu za klavir, trubu i gudače u c molu, op. 35 Dmitrija Šostakoviča.

Dubrovački simfonijski orkestar njeguje suradnju s mladim dubrovačkim glazbenicima te koristi priliku pokazati kako domaćoj pubici, tako i gostima, da Dubrovnik ima odlične mlade glazbenike. Ivana Jelača nastupila je s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom prvi put 1998. godine i to upravo pod vodstvom Tomislava Fačinija. Nakon uspješno završene Muzičke akademije u Zagrebu, upisala je poslijediplomski studij specijalizacije na Akademiji za glasbo u Ljubljani, koji završava 2016. godine. Zanimajući se za kulturološki kontekst glazbe, pokrenula je udrugu Sve ostalo je glazba s ciljem promicanja izvedbenih umjetnosti s naglaskom na izvođenje klasične glazbe. Voditeljica je i koautorica edukativnog ciklusa pod nazivom Gioachinova kuharica kojemu je cilj edukacija novih naraštaja publike.

Pijanistica Stefani Grbić intenzivno surađuje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Također redovito nastupa kao solistica i komorna glazbenica te je do sada nastupila u ciklusima Glazbene mladeži Ljubljane u dvorani Križanke, Hrvatski kulturni klub Švicarske u Badenu, na dodjeli nagrade Večernjakova domovnica u Bad Homburgu u Njemačkoj i brojnim drugim događanjima. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističe drugu nagradu na međunarodnom pijanističkom natjecanje u Firenzi 2013. i Prešernovu nagradu 2010.

Trubač Ivan Medi još kao student na Muzičkoj akademiji u Zagrebu počinje sudjelovati u radu Simfonijskog orkestra HRT-a. U 2016. godini, nakon uspješno položene audicije, postaje prvi trubač orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Bavi se i pedagoškim radom, te predaje trubu u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu.

Ulaznice za koncert su dostupne u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

R.R.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020