lausnekretninebanner

Četvrtak, 05 Listopad 2017 15:21

Franković i uprava Vodovoda s konzervatorima oko sanacije kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa zamjenicom Orlandom Tokić te predsjednikom i članovima Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukšom Matušićem, Vickom Begovićem i Zoranom Ćosićem održao je sastanak s predstavnicima Konzervatorskog odjela u Dubrovniku oko projekta cjelovite sanacije kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri.

Tom prilikom konzervatorima su detaljno predstavljene sve faze projekta. Planiranom sanacijom predviđene su radnje točkastog otvaranja kanala duž Straduna, izvlačenje, odvoz i zbrinjavanje istaloženog materijala unutar kanala, sanacija dna, stjenki i svoda kanala, te uređenje dna kanala kako bi se postigla funkcionalna odvodnja otpadnih voda.

Budući da kanal mješovite odvodnje na Stradunu istovremeno predstavlja spomenik nulte kategorije sve radove mora odobriti Konzervatorski odjel pri Ministarstvu kulture od kojih se očekuju jasne smjernice i upute o tehnologijama i materijalima koje se mogu koristiti pri sanaciji povijesnog sustava.

Prema projektantskim procjenama ova dugoočekivana i značajna investicija će stajati od 3 do 4,5 milijuna kuna, a sukladno terminskom planu, radovi bi trebali započeli bi u drugoj polovici siječnja iduće godine.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020