lausnekretninebanner

Četvrtak, 05 Listopad 2017 14:13

Bezobraštini parkiranja u Gradu nema kraja, a prednjače mediji i "mediji"

Piše:

Dubrovnikpress.hr nedavno je uputio upit Gradu Dubrovniku koji se tiče izdavanja dozvola za ulazak vozila u povijesnu jezgru. Od gradske uprave tražili su se odgovori za koliko vozila je izdana dozvola, po kojoj cijeni se izdavaju dozvole i po kojim kriterijima, te ukoliko dozvole ne plaćaju svi, zašto ne plaćaju i tko ne plaća te po kojim kriterijima? Također Dubrovnikpress.hr tražio je i popis vozila, tvrtki i fizičkih osoba koji posjeduju dozvolu za ulazak u povijesnu jezgru, jer to bi trebao biti javni podatak, kao i odgovor gdje je i je li uopće dopušteno parkiranje vozila u povijesnoj jezgri.

U birokratskom odgovoru koji je pristigao navodi se kako "prema aktualnom popisu vozila trenutačno postoje 53 korisnika dozvola za prometovanje pješačkim zonama", dok popis koja su to 53 korisnika dozvola, a koji bi trebao biti javan, nije dostavljen.

Što se tiče kriterija, birokrati su naveli članke iz Službenog glasnika Grada Dubrovnika iz 2009. godine iz kojih je važno istaknuti da odobrenje za prometovanje pješačkim zonama, a samim time i u povijesnoj jezgri nije potrebno izdavati hitnim službama i sudskim  istražiteljima i komunalnim redarima, kao ni za vozila koja prevoze umrlu osobu, a da je najveća dopuštena brzina kretanja vozila "ograničena na brzinu pješačkog hoda".

Dozvole se mogu izdati i za razne potrebe od odvoženja otpada, preko vjenčanja, do održavanja električne i telekomunikacijske mreže, prijevoza namještaja, zapravo gotovo za sve potrebe, no problem nije toliko u povremenim dozvolama npr. za razne potrebe samih žitelja povijesne jezgre, već u bezobraštini posjednika 53 dozvole koje se izdaju na dulji rok, a koji se parkiraju u Gradu iako je Odlukom o komunalnom redu to izričito zabranjeno, kako piše, "osim u iznimno opravdanim okolnostima".

"Napominjemo kako u svakoj izdanoj dozvoli postoji stavka kojom je parkiranje zabranjeno, točnije, vozilo može biti zaustavljeno samo ukoliko se obavlja djelatnost za koju je dozvola izdana, što je u najčešćem slučaju ukrcaj ili iskrcaj." - piše u odgovoru iz Grada Dubrovika.

Koliko je npr. Sjednica Gradskog vijeća "iznimno opravdana okolnost" da se više sati ostavljaju parkirani automobili pojedinih medija i "medija" iza Kneževa dvora i placeti ispred Katedrale, odnosno je li potrebno da novinari i fotoreporteri ili snimatelji, ako već ulaze u Grad automobilima jer im je eto oprema od sveukupno maksimalnih desetak kila toliko teška da je ne mogu donijeti s nekog parkinga oko Grada, bespredmetno je uopće komentirati.

Među njima ima istih onih medija koji redovito objavljuju priloge oko sličnih problema, naravno, kada ih rade drugi. Naravno, opravdanim se tek može ocijeniti parkiranje reportažnih kola za potrebne direktnih prijenosa, a reportažna kola nisu potrebna niti ih posjeduju mediji koji prijenose vrše za desetak gledatelja na YouTube-u, tako da su svi ostali u prekršaju koji nitko ne sankcionira ili u Gradu Dubrovniku uistinu misle da je novinarima i "novinarima" za obavljanje djelatnosti potrebno svaki put ulaziti s automobilima u Grad. Naime, isti ti automobili mogu se naći parkirani na raznim lokacijama u Gradu i mimo sjednica Gradskog vijeća ili Županijske skupštine.

Naknade za ulazak u povijesnu jezgru su inače ovakve:
cjenikgraddozvole
Tko ih plaća, a tko ne plaća od 53 korisnika dozvola, konkretan odgovor Dubrovnikpress.hr od Grada Dubrovnika nije dobio. Naravno, ovo nije problem samo ove nove garniture u gradskoj upravi, već je to problem koji je evidentan dugi niz godina.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020