lausnekretninebanner

Četvrtak, 05 Listopad 2017 13:05

Predstavljen program "Good Food Festivala"

Piše:

Program četvrtog "Good Food Festivala" predstavljen je danas u prostorima dubrovačke Turističke zajednice, u čijoj se organizaciji ovaj Festival održava po četvrti put. Festival će se održati od 19. do 22. listopada. Direktorica TZ Grada Dubrovnika kazala je kako će se uz festival nuditi bogata ponuda hrane i najboljih vina, večere s poznatim kuharima, ali i radionice priprema dubrovačkih delicija.

- U vršku sezone smo skupljali milijune; od milijuna turističkih dolazaka, milijuntog putnika u Luci Dubrovnik, dva milijuna dolazaka u Zračnoj luci, tri milijuna noćenja, a vjerujem da su se skupili i neki drugi milijuni, pa je došlo vrijeme da predstavimo naše gastronomsko događanje. Četvrti Good Food festival je pred nama, on je treći tjedan u listopadu, tada je strateški pozicioniran na kraju ljetnog reda letenja. Namjera je bila povećati broj putnika na letovima, ali sad smo došli do toga da nam je listopad pun do polovice studenoga. Dubrovnik ide prema 365 dana turizma u godini. "Good food festival" će biti i ostati zanimljivo gastronomsko događanje. - rekla je Romana Vlašić.

Održat će se večera s kuharom Ivanom Pažaninom u restoranu Porat te večera s kuharicom Priskom Thuring, u restoranu Kantenari u sklopu Sunset beacha Dubrovnik, a nastupit će Zorica Kondža. Pak, u hotelu Rixos Libertas održat će se "Rixos Davos". Radi se o humanitarnoj večeri, uz koju će kuhar Ozgur Donertas u četiri slijeda donijeti okuse Švicarske. Tom prilikom nastupit će Zorica Kondža. Naravno, održat će se i tradicionalna Dubrovačka trpeza na Stradunu.

Uz Festival održat će se Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, kao i Dani slavonske kuhinje u restoranu Mimoza, a slastice će se u dubrovačkih slastičarnama moći kupiti po jeftinijim cijenama. Također, tridesetak restorana nudit će menije, kreirane uz ovaj Festival, po cijeni od 100 kuna. Održavat će se vinokušnje u vinskim barovima, ali i gastro ture, odnosno izleti povijesnom jezgrom uz koje će se moći kušati hrana.

Bit će i radionice DEŠA-e, uz koje će se moći naučiti kako pripremiti Stonsku tortu, hrostule, klašune i prikle. Također, veganska kuharica Tereza Poljanić vodit će radionice pripremanja vegeterijanskih jela. Blogerica Maja Brekalo vodit će radionicu "Zdravo i fino s Majom" Uz Festival održat će se gastronomska prezentacija Vukovarsko-srijemske županije. U ovogodišnji Festival uključila se i Dubrovačka pivovara tako da će se moći saznati kako teče proces piva, uz posjet pivovari i samome pogonu.

Na današnjem predstavljanju govorio je pročelnik za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić koji je pohvalio TZ Grada Dubrovnika na organizaciji, ali i istaknuo kako se nada da će se što više ugostitelja uključiti u Dubrovačku trpezu, gdje je i Grad Dubrovnik suorganizator.

Jany Hansal iz DEŠA-e rekla je više o radionicama pripreme slastica, a govorio je i ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Antun Perušina. Naime, Turistička i ugostiteljska škola sudjeluje na Dubrovačkoj trpezi, a Perušina je kazao kako se TUŠ uvijek rado odazove pozivima Grada i Županije, dodajući kako je učenicima bitno da mogu pokazati svoje vještine na Stradunu.

Govorio je i direktor Dubrovačke pivovare Dario Ševelj koji je naglasio kako podaci govore da se puno pive popije u Hrvatskoj, dok je se malo proizvodi te je izrazio zadovoljstvo što se i ova pivovara predstavlja na "Good Food Festivalu". Voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas Sanda Pavlinić rekla je kako će prihod prikupljen na večeri ići udruzi Dva skalina.

Program Festivala pročitajte OVDJE.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020