lausnekretninebanner

Petak, 15 Rujan 2017 10:26

Sezona na Lokrumu nikad bolja; ravnatelj Rezervata Mario Tevšić najavio nove projekte

Piše:

Na Lokrumu nikad bolja turistička sezona.. Više o samim rezultatima, ali i o najavama novih projekata na ovom otoku za portal Dubrovnikpress.hr rekao je ravnatelj Javne ustanove Rezervata Lokrum Mario Tevšić.

- U sigurnosnom smislu, sezona je prošla bez ikakvih problema i incidenata, dakle u protupožarnom i svakom drugom smislu, iako je ljeto bilo iznimno suho.Ova godina je klimatološki ekstremna, ali nikakvih problema i šteta nije bilo. Sušno vrijeme je riskantno i problematično za prirodu, ali nama je omogućilo da cijelo ljeto neprekidno vozimo bez dana pauze. Kad sam tek došao u  Rezervat, to je bila 2014. godina, sigurno se šest dana u lipnju nije moglo ploviti, a ove sezone plovili smo svaki dan osim zadnjeg vikenda. - rekao je Tevšić.

- Cijena se povećala sa 100 na 120 kuna, a rast broja posjetitelja veći je od 20 posto od početka godine pa su i financijski pokazatelji jako dobri. Danas smo jedna snažna ustanova koja sve svoje potrebe može zadovoljiti, ali i više od toga, sve možemo raditi, a to se trudimo i činiti. - kazao je Tevšić.

Što se tiče budućih projekata, kazao je kako je "dobra stvar što su svi veliki objekti na Lokrumu krenuli u obnovu".

- Društvo prijatelja dubrovačke starine radi Fort Royal, priprema se projektna dokumentacija koja je u fazi usuglašavanja s konzervatorskim smjernicama. Zavod za obnovu Dubrovnika također obnavlja Benediktinski samostan, izrađena je snimka postojećeg stanja, do kraja naše sezone postavit će se i skela oko samostana što simbolički upućuje na to da će se tamo početi nešto raditi, premda je njena namjena prvenstveno sigurnosna. Vjerojatno će se u 2018. krenuti u same radove. - objasnio je.

- Ove zime radit ćemo infrastrukturne projekte. Počet ćemo, a možda i završiti visoku zonu hidrantske mreže. To nije ogroman posao, ali je relativno pipav jer se radi kroz šumu. S tim ćemo požarnu sigurnost Lokruma podići na najvišu moguću razinu što se tiče infrastrukture. Idejni projekt je gotov, suglasnosti su ishođene, izvodi se glavni projekt i vjerujem da ćemo od 15 listopada do 1. studenoga imati raspisivanje javne nabave. Paralelno s tim ćemo sve postojeće sanitarne čvorove, odnosno septičke jame staviti van uporabe, a ugradit ćemo tri suvremene bio jame. Dakle, samo po sebi ne čini se kao dodatna vrijednost za same posjetitelje, ali što se tiče infrastrukture velika je stvar. - zaključio je ravnatelj Rezervata Lokrum Mario Tevšić.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250