lausnekretninebanner

Četvrtak, 14 Rujan 2017 22:33

Vlahušić: Osam kućica na Stradunu nije dovoljno, a Medu nije mjesto u parku nego također na Stradunu

Nakon što je nova gradska uprava odlučila kako će se i ove godine održati Dubrovački zimski festival u sklopu kojeg će, od pojedinaca toliko osporavane, ponovo na Stradunu biti kućice, ali samo njih osam, dok će se maskota festivala Medo premjestiti u park u Pilama, oglasio se putem Facebooka i bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, koji je i začetnik ideje o Zimskom festivalu, koji je posebice protekle dvije godine okupio brojne Dubrovčane u Gradu ponovo ga oživio u vrijeme adventa.

„Nakon Čingrije na red je došao i Zimski festival. U politici nema klasičnog intelektualnog vlasništva koji se štiti zakonom, ali postoje pravila uobičajenog uljuđenog ponašanja, kojima priznaješ rad drugog čovjeka. Od pristojnih ljudi očekuješ da kažu „hvala“, za ono što su drugi osmislili i proveli. Ili makar kažu zašto su proteklih godina bili protiv, a sada nastavljaju Zimski festival.“ – napisao je Vlahušić.

„A sada o samoj najavi 4. Zimskoga festivala“, napisao je Vlahušić, dalje obrazlažući:

„Medu je mjesto na Stradunu! Jer Medo bez Straduna nije zaštitni znak Zimskog festivala. Park u Pilama za Meda je kao zoološki vrt, a Stradun mu je prirodni okoliš.

Broj kućica na Stradunu je premali za ponoviti atmosferu koju su građani napravili u zadnje dvije godine. Osam kućica neće moći osigurati pravi zimski, adventski ugođaj. Slike živog zimskog grada poželjnog domaćim stanovnicima i gostima, neće biti uvjerljive te se neće postići očekivani promotivno-turistički efekt.

Cijene u malom broju kućica neće biti izložene konkurenciji, te će se neminovno povećati i postati nedostupne brojnim Dubrovčanima.


Posebno će biti teško odrediti kvalitetni kriterij za osam sretnika koji će dobiti kućice, ako se već ne znaju imena sretnih dobitnika.“ – zaključio je Andro Vlahušić.

D.M.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250