lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 12:11

Dobroslavić: Pelješki most će se graditi, izjave koje dolaze iz nekih BiH krugova su neutemeljene!

Piše:

Izjave koje čujemo iz naše nekih političkih krugova naše susjedne BiH o gradnji Pelješkog mosta su neutemeljene, riječi su župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića kojima je prokomentirao jučerašnji istup bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Naime, Izetbegović ustraje na osporavanju gradnje Pelješkog mosta, ključnog projekta povezivanja hrvatskog teritorija. Izetbegović je rekao da Hrvatska ne smije graditi Pelješki most prije nego što se definira pomorska granica između dvije zemlje i BiH osigura pravo nesmetanog pristupa otvorenome moru. Izetbegović tvrdi kako je riječ o jasnim stajalištima BiH još od 2007. s kojima je upoznat i hrvatski državni vrh.

- Republika Hrvatska je sve što je oko Pelješkog mosta trebala dogovoriti i dogovorila 2007. godine kad je zapravo počela gradnja mosta. Tada je odrađena i Studija utjecaja na okoliš, a dobivena je i građevinska dozvolu te su radovi već bili započeli, odnosno neki stubovi su izvedeni na trasi tog mosta. Da nije bilo krize koja je omela nastavak gradnje mosta, on bi bio završen. Sama ta činjenica pokazuje koliko su neprimjerne primjedbe koje dolaze s BiH strane. - rekao je župan Dobroslavić.

- Ako primjedbi nije bilo 2007., kao i sve ovo vrijeme kad se ponovo započela procedura prijave na EU fondove, ne vidim razloga za sadašnje prigovore. Hrvatska strana je s BiH stranom dogovorila sve po pitanju utjecaja na okoliš, a posebno po pitanju gabarita prolaza od 200 metara širine i 55 metara visine, koji omogućuje BiH strani prolaz na otvoreno more. - objasnio je župan Dobroslavić.

- To je sve što se ima reći, imamo pravo na gradnju tog mosta. Inzistiramo na što bržoj realizaciji projekta. To je projekt svih projekata koji će se realizirati jer se mora realizirati. - zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250