Četvrtak, 06 Travanj 2017 13:02

Radovi na uređenju crkve sv. Marije na Lokrumu bliže se kraju

Piše:

Renesansna luneta sa reljefnim prizorom Navještenja postavljena je na pročelju crkve sv. Marije na Lokrumu. Kako je pojasnio ravnatelj Rezervata Lokrum Mario Tevšić, renesansna luneta je "bila zapuštena i stavljena sa strane i bila smještena na podu".

- Renesansna luneta dio je tog kompleksa crkve sv. Marije. Kad su se radovi približili kraju on je napokon nakon stotina godina stavljena tamo gdje je bio. Treba napomenuti kako radovi još nisu gotovi, ovo je samo još jedan korak. - rekao je Tevšić.

Sam projekt obnove crkve sv. Marije i okoliša Maksimilijanovog ljetnikovca izvode se u suradnji s Društvom prijatelja dubrovačke starine. Projekt uključuje prezentaciju arheoloških nalaza, sanaciju postojećih zidova ruševina crkve, zidanje novih zidova i podzidova na mjestima gdje je arheološkim istraživanjima dokazano njihovo izvorno postojanje te hortikulturno uređenje cijelog prostora od nove crkve do Maksimilijanovog ljetnikovca.

Podrazumijevaju i rekonstrukciju nekadašnjeg glavnog ulaza u crkvu te rušenje nepotrebnog i konzervatorski nepoželjnog objekta koji je izgrađen uz izvorno pročelje crkve na sjeverozapadnom uglu samostanskog kompleksa.
- Malo se kasnilo s radovima, ali očekuje se da će se oni završiti kroz ovaj mjesec. - zaključio je Tevšić.
lokrumslika

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019