lausnekretninebanner

Srijeda, 04 Siječanj 2017 20:24

Djed Mato

Piše:

Dok se čeka da Vlada imenuje povjerenika za Grad Dubrovnik i tim činom raspusti Gradsko vijeće, predsjednik tog predstavničkog lokalnog tijela Mato Franković počeo je iskorištavati svaku prigodu ne bi li se još malo besplatno reklamirao. Tako je danas pohodio HGSS i odnio im opremu kupljenu sredstvima osiguranim kroz HDZ-ov amandman na proračun za 2016. godinu.

Stupanj realizacije amandmana u 2016. godini dosegao je 90 posto, dok je u izvršenje nekih amandmana, odnosno želja i prohtjeva HDZ-a, angažmanom gradonačelnika Andra Vlahušića utučeno i dodatnog novca jer iznosi koje je za neke projekte predviđao HDZ jednostavno nisu bili dovoljni.

No, eto Franković sada glumi Djeda Mraza. A baš je on bio taj koji je cijelo ovo vrijeme Vlahušiću zamjerao korištenje resursa koji proizlaze iz vlasti za besplatnu promidžbu. Kao jedan od ključnih argumenata zašto HDZ neće usvojiti proračun Franković je naveo i to kako su spriječili Vlahušića da poziciju gradonačelnika koristi za predizbornu kampanju.

Ono što je svom protivniku oduzeo Franković je jedva dočekao da  počne koristiti, a to su povlastice i blagodati koje proizlaze iz funkcije, u njegovu slučaju one predsjednika Gradskog vijeća. Eto, pokazao je kako ni on sam, ma koliko to mrskom mu Vlahušiću zamjerao, nije imun omrsiti se o blagodati i sve te silne mogućnosti koje proizlaze iz pozicije vlasti.

Osim virtualne vreće iz koje dijeli poklone, Franković tako obećava ono što ljudi najviše vole - pare. Pa je HGSS-u obećao 600 tisuća kuna u proračunu za 2017. godinu, proračunu kojeg je prije nekoliko hladnokrvno srušio iz svojih političkih interesa i ni zbog čeg drugog zaustavivši i brojne projekte.

HGSS ih zaslužuje, iako je pitanje gdje je u pitanju HGSS-a država, ali državu ionako nije briga za to, a slično je vjerojatno obećao i brojnim drugim potrebitima na čije glasove računa, jer Frankoviću su, u trenutku kada je srušio proračun mimo odobrenja predsjednika stranke, glasovi na predstojećim lokalnim izborima, pitanje njegova političkog opstanka.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020