lausnekretninebanner

Srijeda, 04 Siječanj 2017 14:08

Gojun: Ime SDP-ova kandidata za gradonačelnika bit će poznato nakon Feste svetoga Vlaha

Piše:

HDZ nije ni trebao objaviti ime gradonačelničkog kandidata koji će se ispred te stranke natjecati za dubrovačkog gradonačelnika jer je još otkad je izabran za predsjednika Gradskog vijeća bilo posve jasno da će to ponovno biti Mato Franković. Od ostalih stranaka DDS se prvi požurio objaviti ime njihove kandidatkinje, nestranačke Terezine Orlić. No, na izbore će i brojne druge stranke s dubrovačkog političkog spektra.

Siječanjsko mrtvilo i letargičnost svakako nije vrijeme u kojem bi stranke, koje to još nisu učinile, trebale predstavljati svoje kandidate. Razdoblje po Festi svetoga Vlaha je idealno za zahuktavanje predizborne kampanje. Nakon Feste, ime svog kandidata za gradonačelnika, ukoliko se odluče na samostalan izlazak na svibanjske lokalne izbore, dubrovačkoj će javnosti predstaviti GO SDP-a, kazao je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik dubrovačkog odbora te stranke Mladen Gojun.

- Kako i na koji način će dubrovački SDP izaći na izbore, javnosti ćemo obznaniti nakon Feste svetoga Vlaha jer još je prerano. - kazao je Gojun.

Kad je u pitanju SDP-ov gradonačelnički kandidat, ukoliko se odluče na samostalni izlazak na lokalne izbore, u javnosti se špekulira s nekoliko imena. Jedno od njih je i ime SDP-ova gradskog vijećnika Davora Mrše, a spominje se i ime bivšeg zamjenika gradonačelnika Nika Šalje, koji se već okušao u izbornoj utrci za gradonačelnika. Ipak, predsjednik GO SDP-a Mladen Gojun ističe kako se o imenima potencijalnog gradonačelničkog kandidata još nije konkretno razgovaralo.

- Niti smo konkretno razgovarali, niti je decidirano donesena odluka tko će biti SDP-ova kandidatza gradonačelnika ukoliko donesemo odluku o samostalnom izlasku na lokalne izbore. -rekao je Gojun, odbacivši špekulacije kako će iz središnjice gurati Šalju, zbog navodne bliskosti s predsjednikom te stranke Davorom Bernardićem.

- Prema dosadašnjim izjavama predsjednika SDP-a Davora Bernardića, mišljenja sam da se središnjica neće previše miješati u odluke lokalnih organizacija. Naravno da će se odluke donositi u koordinaciji sa središnjicom i procjenama u kojim sredinama na izbore SDP treba izaći samostalno, a u kojima u koaliciji s programski bliskim strankama. Rade se procjene, razgovaramo, ali konkretne odluke kako ćemo na izbore još nisu donesene pa tako ni ona tko će, ukoliko na izbore izađemo samostalno, biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020