lausnekretninebanner

Srijeda, 04 Siječanj 2017 12:35

Don Stanko Lasić blagoslovio gradsku vijećnicu

Župnik katedralne župe Velike Gospe don Stanko Lasić blagoslovio je danas Gradsku vijećnicu uz nazočnost gradonačelnika Andra Vlahušića, njegovih zamjenika, pročelnika i službenika Gradske uprave. Tom prigodom uputio je riječi molitve i blagoslova, a okupljenim službenicima održao je i prikladnu propovijed.
 
- Blagoslov ove gradske vijećnice važan je novogodišnji događaj koji je potreban kako bi se uz pomoć Božju i ovdje ubuduće donosile važne odluke, vodile plodne rasprave, tražila najbolja rješenja, rješavali problemi i poštivali demokratski standardi. - rekao je katedralni župnik te nastavio:
- Za ovom govornicom svaki vijećnik treba stalno imati na umu da nastupa u ime građana koji su ga izabrali i koji očekuju da promiče opće dobro, da svoje prijedloge i mišljenja iznosi na način da ih drugima ne nameće nego nudi, da se odlikuje ljepotom riječi, bez povišenih tonova i lažnih argumenata, nikada svađalački i uvredljivo, nego kreativno, dubrovački mudro i kršćanski pomirljivo. - poručio je.

Don Stanko Lasić svoju propovijed zaključio je riječima: „Stanje u kojem se po drugi put našao naš grad ne služi nikome na ponos, ali umjesto da se traži krivca ili krivce treba radije gledati ono u čemu je godina iza nas bila uspješna i što možemo u ovoj 2017. učiniti za grad, da grad napreduje dobrim i dugoročnim projektima, boljim međusobnim odnosima i da bude primjer drugima kako se zaboravljaju privatni, a slijede opći interesi.“

Zahvalio se Gradu Dubrovniku na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji, posebno gradonačelniku s kojim na različite načine surađuje već 27 godina.
- Zahvaljujem dosadašnjoj Upravi na čelu s Vama na dobroj i plodnoj suradnji i svekolikoj pomoći u protekloj godini u kojoj smo na crkvenom planu ostvarili velike uspjehe, osobito u proslavi Godine milosrđa, jubilarne godine našeg zaštitnika svetog Vlaha. - rekao je don Lasić.

Gradonačelnik je don Lasiću zahvalio na božjem zagovoru u protekloj godini, na, kako je rekao, „duhu jednog čovjeka koji diše ovaj grad“, ali i na kontinuiranoj skrbi o duhovnom životu grada od Domovinskog rata do danas te predložio da se dio govora o ponašanju vijećnika i njihovom ophođenju unese u Statut Grada Dubrovnika. Na kraju, izrazio je nadu u što skoriji završetak obnove Katedrale.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020