Srijeda, 26 Listopad 2022 22:00

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, izbornik Dalić, lista igrača, predviđanja...

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, izbornik Dalić, lista igrača, predviđanja... Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Zlatko Dalić je kako se to za velikog i skromnog čovjeka očekuje, izjavljuje da pripreme za svjetsko prvenstvo nisu bile jednostavne. Tako on i doživljava svjetsko prvenstvo, skromno i svjesno velikih momčadi drugih reprezentacija. Ako želite uplatiti tiket, odlično rješenje je imati uvid u online kladionice. Pronađite najbolje koeficijente i vlasnik kladionice mozzart, na primjer, mogao bi imati mali stres zbog vašeg tiketa od milijun dolara.

Što je izbornik Dalić do sada izjavljivao u medijima?

U prošlom prvenstvu Dalić je odlično vodio reprezentaciju, pokazavši zube tamo gdje je trebalo, pokazavši svima da nitko nije nezamjenjiv, ali i skromno drugo lice.

Naš izbornik Dalić izjavljuje za boravak reprezentacije u Rusiji u smislu pozitivnih sjećanja. Ovo sretno razdoblje naše reprezentacije izbornik Dalić definira kao razdoblje bez svađe, verbalnih nesuglasica između cijelog tima reprezentacije.

Sjetimo se i jedne teške odluke našeg izbornika Dalića. Naime, Nikola Kalinić je morao napustiti reprezentaciju u trenutku kada je odbio ući kao zamjena u utakmici protiv Nigerije. U tom trenutku je to izgledalo kao smak svijeta za hrvatsku reprezentaciju ali se kasnije pokazalo kao odlična odluka izbornika Dalića. Dalić je ovo kasnije objavio kao najteža odluka njegove izborničke karijere. Izbornik Dalić je cijenio Kalinićeve kvalitete i doprinos tijekom svjetskog prvenstva. Ovu odluku je Dalić donio i nije u javnosti iznio detalje, štiteći pri tome i Kalinića.

Izbornik Dalić za Modrića je tvrdio da je ključni igrač na terenu, ali i vođa momčadi. Također je izjavljivao da Modrić puno radi na treninzima i ima jako dobar odnos prema cijelom timu. Dalić je modrića favorizirao kao timskog igrača s profesionalnim pristupom nogometu koji povlači cijeli tim i utječe na njega u pozitivnom smjeru.

Ovdje možete saznati više o stadionima na kojima će igrati Hrvatska selekcija.

Tko ide na nadolazeće Svjetsko prvenstvo?

Za nadolazeće svjetsko prvenstvo Dalić je izjavljivao da imamo prednosti kao i mnoge druge nacije, svjestan veličine drugih reprezentacija i skroman samo tako kako on zna biti. Hrvatska reprezentacija je za Dalića oličje zajedništva, jedinstva i želje za savladavanjem svake prepreke.

Što je s nadolazećim svjetskim prvenstvom? Generalno se većina odabranih igrača već zna. Tko će biti među dopuštenih 55 igrača po propisima Međunarodne nogometne reprezentacije?

Za sada znamo da HNS nije uspio obaviti proceduru kod FIFA-e prebacivanja Roberta Ljubičića iz austrijskog u hrvatsku nogometnu evidenciju. Tako je Ljubičić prije slanja liste od 55 igrača bio još na listi austrijskih reprezentativaca.

FIFA je listu od svih reprezentacija za svjetsko prvenstvo tražila do 21. listopada. Svaki je izbornik do tog datuma morao poslati najmanje 35, a najviše 55 imena.

Službeno je ovaj broj Dalićeve liste tajna, jer su HNS i Dalić odlučili da neće javno objavljivati listu. U zadnje vrijeme ono što imamo poznato je da aktivno za Europsko prvenstvo bilo 43 igrača. Od njih se oprostilo nekoliko igrača, ili ne stoje baš dobro, među kojima su Šime Vrsaljko, Kristijan Lovrić ili Simon Sluga.

Da vidimo tko bi mogao biti na ovoj listi. Sjetimo se liste koje je Dalić objavio u rujnu ove godine gdje su bili Livaković, Kalinić, Ivušić, Stanišić, Juranović, Erlić, Lovren, Gvardiol, Šutalo, Vida, Barišić, Sosa, Modrić, Kovačić, Brozović, Majer, Sučić, Vlašić, Pašalić, Perišić, Oršić, Budimir, Petković, Kramarić i Livaja.

Kakve su prognoze uspjeha na Svjetskom prvenstvu?

Većina stručnjaka komentar na uspjeh hrvatske reprezentacije daje s dozom opreza. U zadnjiih nekoliko dana je jedno od crnih predviđanja dao popularni Yahoo Sports. Yahoo Sports smatra da reprezentacija Hrvatske neće ponoviti uspjeh Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tako predviđaju da Hrvatska čak neće ni proći svoju skupinu prema finalu. Konkretno predviđaju joj zadnje mjesto u skupini, gdje prvo mjesto predviđaju Belgiji, zatim ide Kanada a trećeplasirani da će biti Maroko. Da li je ovo malo precrno predviđanje ovog uglednog medija?

U obrazloženju kažu da Belgija ima stabilan status. Reprezentaciju Hrvatske karakterizira kao ostarjelu. Porak od Maroka ili pobjeda protiv Kanade i poraz protiv Belgije je ovo crno predviđanje Yahoo Sportsa.