Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 24 Veljača 2021 20:19

HNS bi osnovao kontrolno povjerenstvo za POS, a činili bi ga oni koji su ostali „ispod crte”

U prijedlog odluke potrebno je dodati tzv. kontrolno povjerenstvo građana, u koje bi ušlo prvih 10 sugrađana koji nakon formiranja konačne liste prvenstva ostanu „ispod crte”. Tako bi se maksimalno smanjila mogućnost greške i pokušaja manipulacije. - prijedlog je koji je iznijela predsjednica HNS-a Dubrovnik Nataša Gabričević za tzv. dubrovački model stanogradnje.

U tom slučaju, odnosno, kako piše u priopćenju HNS-a, „uz dopune koje su logični slijed nakon brojnih reakcija građana i stranaka iz oporbe” ta stranka će podržati prijedlog Odluke o POS stanovima.

„U pripremi ove sjednice razgovarali smo s desecima mladih koji se planiraju javiti na ovaj natječaj i njihov opravdani strah je hoće li se stanovi dodjeljivati po stranačkom kriteriju, a tri povjerenstva biti smokvin list za unaprijed donesene odluke. Kao što svi znamo kupoprodajna cijena koja se nalazi u prijedlogu odluke, značajno je niža od same cijene izgradnje. Upravo zato predlažemo i da se utvrdi i javnosti prezentira puna cijena po kojoj su izgrađeni navedeni stanovi jer smo mišljenja da je s obzirom na lokaciju i tržišno stanje gradnja navedenih stanova doista preplaćena. Takav podatak će nam zasigurno pomoći da svi zajedno iznađemo još kvalitetnije modele za rješavanje pitanja stanovanja za određene kategorije naših sugrađana.” - navodi se u priopćenju.

dm