Četvrtak, 25 Svibanj 2023 20:11

Gradonačelnik Franković: Vlasnici „Cele” moraju znati da vode ugostiteljski objekt, a ne disko klub

Piše:
Gradonačelnik Franković: Vlasnici „Cele” moraju znati da vode ugostiteljski objekt, a ne disko klub Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Nakon što im se danas uruči rješenje, ispred „Cele” će sutra biti dignuti stolovi, najavio je gradonačelnik Mato Franković. Naime, „Cele” je ostala bez javne površine nakon što im je izmjerena nedozvoljena jačina buke i to svega nekoliko dana nakon što je gradonačelnik na Zboru građana sa stanovnicima Grada dogovorio kako će se s fasada ugostiteljskih objekata ukloniti zvučnici dok će oni objekti iz kojih će se i dalje bučiti, ostajati bez javne površine.

- Vlasnici „Cele” moraju znati da vode ugostiteljski objekt, a ne disko klub. Priče o žalbama su gluposti. Ako se nastave ponašati onako kako su se prije ponašali, prijeti im oduzimanje javne površine na 30 dana pa onda vječno. - zaprijetio je Franković te dodao kako zaustavljanja po tom pitanju nema.

- Da ćemo se sad zaustaviti, nećemo. Održali smo Zbor građana na kojem su stanovnici povijesne jezgre jasno rekli što žele. Pet i po' sati sam bio na Zboru građana, ljudi su jasno rekli što žele i što im smeta. - kazao je Franković naglasivši:

- Vrijeme je da podvučemo crtu. Podvukli smo je i nema odustajanja. - istaknuo je i dodao kako oni koji žele izvoditi glazbu za to imaju mogućnosti.

- Unplugged glazba je glazba koja se izvodi bez pojačala. Može svirati gitara, saksofon, kome smeta saksofon, može i klavir. - rekao je.

Odgovorio je na pitanje zašto crtu nije podvukao prije.

- Posljednjih pet godina nisam imao ovlasti za sankcioniranje buke. To je bilo na sanitarnoj inspekciji i tek je zakonskim izmjenama Grad Dubrovnik dobio ovlasti da putem ovlaštenih mjeritelja može provoditi sankcioniranje. - rekao je.

- Prije početka sezone sam održao sastanak s ugostiteljima i rekao sam im da nema više zafrkancije. Bit ćemo vrlo oštri. Sankcionirat ćemo puštanje preglasne glazbe. Jasno smo ih upozorili i unatoč tome neki su odlučili biti pametni. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.