Srijeda, 26 Siječanj 2022 12:38

Gradonačelnik Franković od OiV -a zahtjevao da odašiljač na Lopudu ne prleazi visinu starog tornja

Gradonačelnik Mato Franković na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća rekao je kako potpuno neprimjerenim smatra izgradnju toliko visokog antenskog stupa nakon što je pitanje o izgradnji 35 - metarskog odašiljača OiV -a na Lopudu postavila Petra Marčinko (SJG).

- Kad sam dobio informaciju što se radi na Lopudu vrlo aktivno sam se uključio u taj proces s intencijom da se osigura pružanje kvalitetne usluge prijema tv signala, ali i da se zaštiti krajobraz Lopuda i smatram potpuno neprimjerenom izgradnju 35 metara visokog antenskog stupa koji strši i koji se ničim, ama baš ničim ne uklapa u prostor. Poslao sam dopis predsjedniku Uprave OiV-a sa zahtjevom da se vrati stara visina antenskog stupa, kako bi se smanjio utjecaj na vizuru Lopuda te osigurao signal svim stanovnicima otoka. OiV osim tv signala održavaju i signalne uređaje za žurne službe poput policije i ostalih. - rekao je Franković.

Osvrnuo se i na bivšeg gradonačelnika Vida Bogdanovića koji je kazao kako je građevinsku dozvolu za odašiljač izdao Grad Dubrovnik.

- Važno je reći, obzirom da se u javnom prostoru od strane Vida Bogdanovića istaknula neistina da je Grad izdao građevinsku dozvolu za navedeno. Grad je nije izdao jer se sami antenski stup ne radi po građevinskoj dozvoli već po pravilniku o jednostavnim i drugim građevinama. - rekao je Franković.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019