Srijeda, 26 Siječanj 2022 12:28

Gradonačelnik Franković najavio kako će prostori u TUP -u biti isključivo za komercijalni najam

Piše:
Upravna zgrada TUP -a Upravna zgrada TUP -a Foto: arhiva/dubrovnikpress

Nakon što su predstavnici Grada Dubrovnika i UTD Raguse potpisali ugovor o kupnji TUP -a vijećnik Željko Raguž (DUSTRA) pitao je gradonačelnika Frankovića na sjednici Gradskog vijeća što će Grad napraviti s prostorom tvornice pred zatvaranjem. Franković o budućoj namjeni TUP -a nije detaljnije govorio, no najavio je kako će TUP -ovi prostori biti namijenjeni isključivo za komercijalni najam.

- UTD Ragusa i Grad Dubrovnik potpisali su ugovor koji je bio temelj kako bi UTD Ragusa mogla krenuti u postupak zaduženja. Pregovara se s više komercijalnih banaka i taj posao će uskoro biti završen i dobit ćemo obavijest o uvjetima mogućeg zaduženja i tada ćemo sve prezentirati Vijeću, a nakon toga vjerujem da idemo u sklapanje ugovora. - rekao je Franković te istaknuo do kada UTD Ragusa TUP-u treba platiti 10,2 milijuna eura, koliko je izlicitirala za kupnju dionica.

- Do 31. ožujka treba osigurati potrebna kreditna sredstva. Važno je da je riješeno pitanje većinskog vlasništva nad Lukom jer je važna poveznica Luke Dubrovnik i TUP -a. Radi se o velikom području koje može biti kompaktibilno jedno s drugim i neovisno o tome što će biti na području TUP -a, a za buduće generacije na tom se prostoru mogu događati sjajne stvari. Zemljište u Komolcu je jako važno za Grad, a posebno za gradske ustanove koje su u najmovima, a ubuduće će biti u najmu gradske tvrtke. - kazao je Franković.

Naglasio je kako se prostoru u TUP -u neće besplatno dodjeljivati na korištenje.

- Prostori TUP -a neće se besplatno dodjeljivati. Dolazili su neki interesirati se za niske najmove. Možemo pričati jedino i isključivo o komercijalnim najmovima u prostoru TUP -a u Gružu. - najavio je gradonačelnik Mato Franković.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019