Srijeda, 11 Svibanj 2022 01:55

Gradit će se boćarska dvorana u Dubravci, možda ugosti i Europsko prvenstvo za žene

Gradit će se boćarska dvorana u Dubravci, možda ugosti i Europsko prvenstvo za žene Foto: Općina Konavle

Općina Konvale namjerava se kandidirati za domaćina Europskog prvenstva u boćanju za žene koje bi se igralo u novoj boćarskoj dvorani u Dubravci.

Naime, projekt izgradnje boćarske dvorane u Dubravci na kojem Općina Konavle aktivno radi posljednje dvije godine te za koji je već izrađen idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola, načelnik Općine Konavle Božo Lasić u Cavtatu je nedavno s pročelnikom Pericom Pušićem predstavio predsjedniku Europske boćarske federacije (FEB) Tomislavu Ćurku, predsjedniku Hrvatskog boćarskog saveza Denisu Peršiću, predsjedniku Zajednice športa Dubrovačko – neretvanske županije Blažu Pezu te predsjedniku i tajniku Županijskog boćarskog saveza Mihu Fioroviću i Luki Hendiću.

bocarski dom dubravka 070522 3

- Dvorana je projektirana s mjerom, ali i namjerom da zadovoljava sve potrebne sadržaje kako bi mogla ugostiti boćarska natjecanja najveće razine. - istaknuo je načelnik Lasić.

Predsjednici FEB-a i HBS-a, kao i predsjednik Zajednice športa DNŽ, naglasili su da je projekt boćarske dvorane u Dubravci jedan od najvažnijih projekata za razvoj boćanja u Hrvatskoj te da ga prepoznaju kao prioritet kad je u pitanju podrška potrebna u procesu osiguravanja financijskih sredstava za izgradnju dvorane.

Na sastanku je dogovorena zajednička inicijativa Općine Konavle i HBS -a za pokretanje kandidacijskog postupka za organiziranje Europskog prvenstva u boćanju za žene, koje bi se u jesen 2024. godine održalo upravo u boćarskoj dvorani u Dubravci, a što bi maksimalno ubrzalo realizaciju ovog projekta.

dm