Subota, 05 Veljača 2022 12:42

Grad Dubrovnik raspisao natječaj za stanove u Novoj Mokošici

Grad Dubrovnik raspisao natječaj za stanove u Novoj Mokošici Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik raspisao je natječaj za stanove građene u Novoj Mokošici pod tzv. dubrovačkom modelu POS -a. „Grad Dubrovnik objavio je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada”, izvijestili su danas iz Grada Dubrovnika.

Riječ je o 43 stana s pripadajućim garažnim ili parkirališnim mjestima u stambenim zgradama u Novoj Mokošici koje je Grad Dubrovnik izgradio u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja. Braniteljima su stanovi dodijeljeni, a natječaj za stanove koje bi u konačnici budući najmoprimci mogli otkupiti kasnio je zbog nedorečenosti, odnosno stavki u odluci Gradskog vijeća koje nisu bile usklađene sa zakonom. O ovim stanovima nekoliko puta se raspravljalo na sjednicama Gradskog vijeća, a iz Srđ je Grad protivili su se mogućnosti prodaje i predlagali da se stanovi davaju isključivo u dugoračan najam te da se tako sačuva gradski stambeni fond. No, vladajući se s tim nisu složili.

„Stanovi koji se daju u najam raspoređeni su prema svojim veličinama u tri kategorije pa je 11 jednosobnih stanova namijenjeno mladim osobama ili mladim obiteljima do dva člana. Za mlade obitelji od tri do četiri člana dostupno je 18 jednoipolsobnih i dvosobnih stanova, dok je 14 dvoipolsobnih i trosobnih stambenih jedinica namijenjenih mladim obiteljima od pet i više članova.” - navode danas u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

„Katalog stanova odnosno lokacija i kvadratura stanova, pripadajući tlocrti, kao i obrasci, nalaze se na službenim stranicama Grada Dubrovnika www.dubrovnik.hr uz navedeni javni poziv. Pozivom su, a sukladno Odluci donesenoj na 7. sjednici Gradskog vijeća održanoj, 27. prosinca prošle godine, propisani uvjeti za ostvarivanje prava na podnošenje zahtjeva, uvjeti, rokovi i način za podnošenje zahtjeva kao i sva ostala potrebna dokumentacija. Javni poziv otvoren je 45 dana, zaključno do 22. ožujka 2022. godine, a za sve upite dostupna je mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te se zainteresirani građani pozivaju da za sve upite koriste istu.” - piše u priopćenju.

dm