Četvrtak, 29 Veljača 2024 13:39

GRAD DUBROVNIK ORGANIZIRA BESPLATNE RADIONICE O GOSPODARENJU OTPADOM

Grad Dubrovnik provodi projekt besplatnih izobrazno - informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružne ekonomije kojim će obuhvatiti širok spektar ciljanih skupina. Organizirat će se i provesti čitav niz predavanja, radionica, prezentacija opreme i rješenja za gospodarenje otpadom i drugih aktivnosti informiranja.

Ciljane skupine ovog projekta su - građani, odgojno-obrazovni djelatnici, djeca i mladi u osnovnoškolskom obrazovanju, turističko-ugostiteljski sektor, poduzetnici i javne ustanove, a za svaku od njih pripremaju se cjelodnevne tematske aktivnosti.

Sve izobrazno-informativne radionice održat će se u od 15. do 22. travnja 2024. u Studentskom domu Akademis Academia (Ulica Marka Marojice 2b) i to uz sljedeći raspored:
- 15. travnja 2024. - Aktivnosti za odgojno-obrazovne djelatnike
- 16. travnja 2024. - Aktivnosti za turističko-ugostiteljski sektor
- 17. travnja 2024. - Aktivnosti za poduzetništvo
- 18. travnja 2024. - Aktivnosti za javni sektor
- 19. travnja 2024. - Aktivnosti za djecu i mlade u sustavu i osnovnoškolskog obrazovanja
- 22. travnja 2024. - Aktivnosti za građanstvo i organizacije civilnog društva

Konačan raspored svih cjelodnevnih aktivnosti biti će objavljen do kraja ožujka, zajedno s informacijama o prijavama na navedene aktivnosti.

Ako želite:
- budućim generacijama osvijestiti važnost odvajanja i recikliranja otpada;
- naučiti kako uštedjeti na odvozu miješanog komunalnog otpada;
- saznati zašto je važno smanjiti otpad i kako ga pravilno odvajati;
- shvatiti važnost ponovne uporabe proizvoda i recikliranja,

ispunite ovaj kratki upitnik ( https://forms.gle/kWXPd4RixS48h3k46 ) kako biste dobili informacije o programu i rasporedu događanja na kojima ćete saznati sve bitno o ovoj ključnoj temi za sadašnjost i budućnost našeg prekrasnog Grada i njegovih građana!

Također, sve najnovije vijesti i informacije možete pratiti na društvenim mrežama Grada Dubrovnika.

Više o projektu:

Svrha Projekta je provedba aktivnosti koji će doprinijeti podizanju svijesti o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja, kao i informiranja stanovništva o infrastrukturi gospodarenja otpadom u Gradu, mogućnostima za odvajanje i zbrinjavanje te poticanja prakticiranja tehnika recikliranja otpada u kućanstvima i tvrtkama.
Konačni cilj je da lokalno stanovništvo i zajednica stečena i usvojena znanja nastave primjenjivati kroz svakodnevne životne navike i usvajanje odgovornog postupanja s otpadom.

Projekt je sufinanciran sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz javni poziv za sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom (JP ZO 3/2023).

Grad Dubrovnik