laus banner 2021 2

Nedjelja, 04 Travanj 2021 20:34

Gordan Špero (HDZ): S malo riječi za govornicom uvijek bi rekao dovoljno

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje više ne zasjedati, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Gordan Špero (HDZ)

Za vijećnika HDZ-a Gordana Špera moglo bi se reći da je u aktualnom sazivu Gradskog vijeća bio dobri duh vijećnice. Može mu se staviti na teret da je malo istupao, ali kad se uzme u obzir da oni koji su puno govorili zapravo nisu ništa rekli, Špero je u konačnici s malo riječi rekao dovoljno.

Vrlo realno i razumno Špero je tijekom svog četverogodišnjeg vijećničkog mandata govorio o problemima povijesne jezgre. Tako je branio stav da na Peskariji mora biti ribarnica koja nije samo dio tradicije već se ribarima otvara mjesto na kojem mogu plasirati svoj ulov.

Kad su vijećnika DUSTRA-e Željka Raguža, inače direktora Luke Dubrovnik napadali zbog sanacije ili kako su je zvali betonizacije Posata, Špero je bio taj koji ga je branio, ističući u to vrijeme kako je istezalište u Posatu i prije bilo betonizirano, no beton je u međuvremenu propao.

Zdravorazumski je Špero na sjednicama kao branitelj govorio i o negdašnjem spomeniku braniteljima na Pilama kojega je malo tko doživljavao spomenikom.

Gordan Špero inače je završio Gumnaziju. Studirao je ekonomiju, položio sve ispite, no, svoj diplomski rad nije završio jer su ga u tome omele poslovne obveze.

Špero je i dubrovački branitelj koji je branio Grad 6. prosinca. Na Žarkovici je ranjen iz mitraljeza. Nakon što je rana zacijelila ponovo se vrati na dubrovačko ratište.

U svojim istupima na Vijeću Špero je uvažavao oporbu. Dojam je da je tijekom svog četverogodišnjeg mandata Špero istupao tek kad bi ga iznervirala količina izgovorenih gluposti od strane vijećnika. No, ni tada nikoga nije omalovažavao, niti je na ikoga podizao ton već je vrlo smireno kolegama ukazivao kad nisu bili u pravu.

Možda ga neće biti u novom sazivu Gradskog vijeća, no svakako će faliti onaj trenutak kad se Špero, dok se raspravlja o problemima u povijesnoj jezgri, nakon što ga predsjednik Marko Potrebica prozove, onako u njemu svojstvenom stilu, zaputi prema govornici.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020