Srijeda, 16 Studeni 2022 09:01

Gdje se Dubrovčani mogu mukte rekreirati...

Vježbalište u Solitudu Vježbalište u Solitudu Foto: Grad Dubrovnik

Gdje se Dubrovčani mogu rekreirati? To je pitanje koje se nameće posljednjih mjeseci posebno nakon izvještaja da su Hrvati najdeblji narod u Europskoj uniji. Isto tako, slične studije navode kako se rekreiraju uglavnom bogatiji ljudi, dok oni niže platežne moći nisu skloni takvim aktivnostima.

Inače, primorski krajevi, pa tako i dubrovački, Bogom su dani za šetnje uz more, a ni brdska područja nisu daleko pa je priroda često mnogima prvi odabir. S druge strane, postoje fitness i spa centri po hotelima za što treba izdvojiti mjesečnu članarinu čemu je u posljednje vrijeme sklono sve manje ljudi. Zato se mnogi okreću okreću i besplatnom vježbanju na otvorenom i to najradije negdje u susjedstvu.

Za takve rekreativce Grad Dubrovnik uredio je više prostora pogodnih za „outdoor fitness” i „street workout”. Tako se na otvorenom može vježbati u parku Šumica, na Batali, Solitudu, Glavici Babina kuka, Parku Luja Šoletića te na dvije lokacije u Novoj Mokošici.

Iz dubrovačke gradske uprave ističu kako je rekreacija moguća i na brojnim sportskim igralištima i terenima, kojih je 32 na području Grada, od Zlatnog potoka do Mrčeva.

 

kšc