Nedjelja, 19 Svibanj 2024 17:44

GDJE ĆE DUBROVAČKI OTPAD ZATVORI LI SE GRABOVICA PRIJE IZGRADNJE CGO LUČINO RAZDOLJE

Piše:
Grabovica Grabovica Foto: Google Earth

Ukoliko Centar za gospodarenje otpadom na Lučinom razdolju ne bude završen na vrijeme, moguće je da će se dubrovački otpad, nakon zatvaranja Grabovice, odvoziti u najbliži centar za gospodarenje otpadom, najavio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Prema svim našim analizama Grabovica će do jeseni 2025. imati kapacitet da prihvati sav otpad koji dolazi iz Grada Dubrovnika. Nakon toga ćemo imati problem koji ipak nije nerješiv. - rekao je Franković, dodavši kako se već razmatraju mogućnosti oko odvoza otpada, ako to bude potrebno.

- Vjerujem da će sam Centar za gospodarenje otpadom biti gotov, a ako bude par mjeseci iza predviđenog roka, morat ćemo odvoziti otpad u najbliži centar za gospodarenje otpadom na području Hrvatske. Imamo nekoliko varijanti koje već razmatramo. Može se dogoditi da naš CGO ne bude napravljen na vrijeme jer teško je očekivati od bilo kojeg projekta da bude 100 posto gotov na vrijeme, znate s kojim se izazovima nosimo u realizaciji projekta. Ako se bude kasnilo par mjeseci, u studenome i prosincu ionako se značajnu smanjuju količine otpada koje odvozimo pa ćemo se prilagoditi. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.