Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Lipanj 2021 13:00

Franković uz konstituiranje Vijeća: Prošli saziv je u gotovo 70 posto odluka bio jednoglasan i ne vidim razloga da i ovaj saziv bude drukčiji

Po konstituiranju Gradskog vijeća, vijećnicima se obratio gradonačelnik Mato Franković. Čestitavši vijećnicima, istaknuo je pred njima izazovno četverogodišnje razdoblje te izazovno vrijeme turističkog i gospodarskog oporavka.

- Ispred nas je i vrijeme neizvjesnosti vezano za pandemiju koronavirusa i sve to će biti teme i na sjednicama Gradskog vijeća. Vjerujem da je upravo današnja sjednica pokazala ozbiljnost političkih aktera koji su izabrani na lokalnim izborima. Prije mjesec dana građani su svima vama, svakom na svoj način, dali povjerenje i od nas očekuju odgovornost, odgovornost za jasno, transparentno i moralno služenje našim sugrađanima. - kazao je Franković.

- Gradska uprava kojoj sam na čelu će na jednaki način kao što je to radila i prije četiri godine, jasno i transparentno pred vas stavljati sve dokumente, a na vama je da odlučite jesu li oni dobri, u kojoj mjeri su dobri i kako i na koji način ih popraviti. Na nama je da usvajamo odluke koje idu u korist građana Grada Dubrovnika. Prošli saziv je u gotovo 70 posto odluka bio jednoglasan i ne vidim razloga da i ovaj saziv bude drukčiji jer vjerujem da bilo koja odluka koje dođe od gradske uprave prema Vijeću može i mora biti najbolja moguća i može i mora biti jedino u korist građana Grada Dubrovnika.- rekao je gradonačelnik Mato Franković.

nm