Nedjelja, 15 Listopad 2023 14:28

FRANKOVIĆ S RAZLOGOM IZIRITIRAN PULJKOVOM „PRESSICOM” O TURIZMU: „KAO DA JA LUKU MODRIĆA UČIM NOGOMETU”

Turisti u Gradu Turisti u Gradu Foto: Božo Radić / CROPIX

„Dubrovnik nikad nije trpio tutore kao ni njihove produžene ruke”, tim se riječima gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković osvrnuo na jučerašnju konferenciju za novinare koju je u Dubrovniku održao gradonačelnik Splita Ivica Puljak zajedno s budućom kandidatkinjom Centra za gradonačelnicu Dubrovnika Viktorijom Knežević.

Puljak je naime jučer u Dubrovnku poželio držati nekakve lekcije o turizmu što je, s razlogom, iziritiralo gradonačelnika Frankovića.

„Kroz svoju povijest naš grad je oduvijek znao kako. Griješili smo, učili iz svojih grešaka, ispravljali, a danas smo uzor drugima. I za to smo primili brojna priznanja, a međunarodne organizacije od UNESCOa, UNWTOa preko OWHCa do brojnih medija CNN, BBC, SKY News priznaju napredak Dubrovnika u održivom turizmu.” - ističe Franković i onda kaže:

„I onda u Grad dođe Ivica Puljak koji je prepisao našu odluku o komunalnom redu, ali je ni danas ne zna provoditi i daje nam lekcije o turizmu. Kao da ja Luku Modrića učim nogometu. Mi ćemo kao i do sada rado podijeliti svoje znanje i iskustvo, a dragi Ivica ti i tvoji suradnici nastavite učite od boljih kako bi i vi sutra bili bolji.” - zaključio je Franković.

dm