Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 09:40

Franković pronašao lokaciju za izgradnju Centra za pružanje usluga u zajednici

Piše:
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Foto: dpp

Jedan od projekata, za koji je istaknuo da ga posebno veseli, je izgradnja Centra za pružanje usluga u zajednici. Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je naime kako je u tijeku izrada dokumentacije, a Grad Dubrovnik pronašao je i prostor na kojem će biti budući centar. No, tu lokaciju Franković još uvijek ne želi otkriti.

- U projekcijama proračuna osigurali smo sredstva za glavni projekt. Grad nije osnivač i nema zakonsku, ali ima moralnu obvezu osigurati prostor za Centar za pružanje usluga u zajednici, prostor za djecu, posebno onu s autizmom, koja nakon 21. godine života nemaju gdje na području Županije. Sa stručnjacima smo razvili projekt koji će biti iznimno skup jer obuhvaća centar za autizam, rehabilitaciju i centar za slobodno vrijeme i stanovanje,. Ključ te ustanove je stanovanje u zajednici, da se osobe koje imaju određena oboljenja, inkorporiraju u društvo, to je iznimno važno.- kazao je Franković.

Lokaciju na kojoj će se graditi Centar Franković nije želio otkriti.

- Neću otkriti lokaciju dok ne dobijemo konačni stav Ministarstva kulture s kojim smo već proveli razgovore i sad radimo vizuale. Arhitekt kojega smo angažirali za izradu idejnog rješenja već je radio na takvim projektima, napravio je Centar za autizam u Osijeku i ima skustvo. Dakle, vrujem da ćemo osigurati sredstva i dobiti građevinsku dozvolu i početi gradnju kako bi djeca i roditelji imali jedno sjajno mjesto koje će im pružiti ono što Dubrovačko – neretvanska županija, kao jedna od rijetkih još uvijek nije pružila. - rekao je Franković, dodavši kako kako je riječ o Centru koji će biti na raspolaganju djeci iz cijele Županije.