Ponedjeljak, 17 Siječanj 2022 14:36

Franković poručio Pašaliću da će Lapadska obala biti izgrađena, a ima i poruku za oporbu

Goedeti na Lapadskoj obali Goedeti na Lapadskoj obali Foto: FB Mato Franković

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković investitoru Franju Pašaliću danas je preko Facebooka poručio kako će Grad Dubrovnik izgraditi Lapadsku obalu „koliko god se on trudio da to ne napravimo”.

Franja Pašalića koji je izgradio nakaradnu marinu u gruškom zaljevu koja graniči s lapadskom obalom, odnosno nalazi se na njenom području, gradonačelnik Franković optužio je kako „sve radi kako bi „izminirao” javni projekt”. Franković tako navodi da je Pašalić uputio geodete da izmjere radi li Grad po građevinskoj dozvoli.

„Na njegovu žalost radimo po građevinskoj dozvoli i na njegovu žalost, a na radost svih naših sugrađana posebno stanovnika Lapadske obale, izgradit ćemo mi Lapadsku obalu koliko god se on trudio da to ne napravimo.” - naveo je gradonačelnik Dubrovnika koji je prozvao i dubrovačku oporbu da ne daje podršku vlasti u ovom slučaju.

Svoj post na FB -u Franković je nazvao „Kad dođeš u tuđi Grad i želiš biti gazda”, a prenosimo ga u cijelosti:

„Od prvog dana, od kada smo započeli s projektom Lapadske obale, Franjo Pašalić sve radi kako bi „izminirao” javni projekt. Unatoč tome što smo više puta ponudili ruku mira, želje za suradnjom s druge strane nije bilo. I nakon što je Visoki upravni sud u Zagrebu nedvojbeno utvrdio kako ne postoje zakonske pretpostavke za odluku o obustavi radova na Lapadskoj obali, a koju je donio Upravni sud u Splitu, odnosno predsjednik suda Julije Čović (u međuvremenu smijenjen) očekivao sam da će se Franjo Pašalić kao čovjek koji je došao u tuđi Grad upristojiti i razumjeti kako je zapravo izgradnja Lapadske obale interes svih građana grada Dubrovnika, a posebno stanovnika Lapadske obale. Onih stanovnika koji desetljećima muče muku s plavljenjem objekata, pucanjem vodovodnih cijevi, neadekvatnim nogostupima.

Ti stanovnici su njegovi prvi susjedi i kada dođe u svoju marinu valjda bi mu trebao biti interes da ljudi koji su njegovi susjedi budu zadovoljni, ali ne njega za njih nije brige. I danas ponovno njegovi zastupnici mjere s geodetima kako bi vidjeli radimo li po građevinskoj dozvoli. Na njegovu žalost radimo po građevinskoj dozvoli i na njegovu žalost, a na radost svih naših sugrađana posebno stanovnika Lapadske obale, izgradit ćemo mi Lapadsku obalu koliko god se on trudio da to ne napravimo. Zato čovjek kojeg u ovoj objavi ne mogu nazvati gospodinom, ne zaslužuje ništa drugo nego lekciju iz povijesti - Obliti privatorum publica curate.

A, ako se pitate gdje je Oporba da se uhvate s nama u ovoj priči za isti štap....nema ih...” - napisao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019