Četvrtak, 02 Lipanj 2022 20:37

Franković demantira kako će se azil za životinje graditi na mjestu gdje se odlaže otpad

Gradonačelnik Mato Franković Gradonačelnik Mato Franković Foto: Grad Dubrovnik

Dok se psi sa Žarkovice, kako govore u gradskoj upravi, postupno premještaju u tzv. no kill skloništa diljem zemlje, a Grad Dubrovnik se priprema za izgradnju azila na Grabovici, gradonačelnik Mato Franković demantirao je na sjednici Gradskog vijeća navode koji se posljednjih dana mogu čuti u javnom prostoru, a prema kojima će se azil na Grabovici graditi na mjestu gdje se odlaže otpad.

- Grabovica azil i Grabovica odlagalište otpada nisu na istoj lokaciji. Te dvije lokacije ničim nisu vezane. Samo to područje je odvojeno i cestom i lokacije azila je takva da s odlagalištem otpada nema nikakvu poveznicu. - rekao je Franković.

- Mi inače na području odlagališta na Grabovici planiramo graditi filmski studio i u stalnoj smo komunikaciji s Ministarstvom kulture i pripremamo se za izradu projektne dokumentacije. Odradili smo inače i drugu fazu sanacije Grabovice koja je bila financirana od Fonda za zaštitu okoliša i tako ćemo ići i u zatvaranje Grabovice i tu nema ništa upitno. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

N. Metković