Utorak, 17 Svibanj 2022 13:03

FOTO / Sajam vježbeničkih tvrtki Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik

Piše:
FOTO / Sajam vježbeničkih tvrtki Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik Foto: Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik

Nakon dvogodišnje pauze Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik, uz potporu Europske komisije, organizirala je jučer šesti Sajam vježbeničkih tvrtki u palači Sponza. Sajam je okupio deset vježbeničkih, odnosno učeničkih tvrtki koje su predstavile svoje usluge i proizvode kroz sajamsko poslovanje. Cilj ovakvih događanja, prema riječima ravnateljice dubrovačke Ekonomske i trgovačke škole Suzane Đurđević, je razvijanje poduzetničkih ideja i inicijativa među učenicima.

Učenici su tijekom školske godine simulirali poslovanje tvrtke od same ideje poslovanja, preko istraživanja tržišta, osnivanja tvrtke, marketinških i knjigovodstvenih poslova, pa do sajamskog poslovanja.

Na ovogodišnjem sajmu najboljom je proglašena tvrtka „Forza“, s mentoricom prof. Meri Šerbu. „Forca“ se bavi prodajom sportske opreme i zdravih napitaka, a povod za osnivanje uprave takve djelatnosti, rečeno je na predstavljanju, bilo je istraživanje prema kojem su Hrvati jako pretil narod.

Na drugom mjestu je tvrtka „Bosiok“, dok su treće mjesto podijeliti „Redicool“, te „Printera“.

Ove godine sajam je uvršten u službeni program Europske komisije s kojim se obilježava šesti po redu europski tjedan strukovnog obrazovanja.