Ponedjeljak, 08 Srpanj 2024 17:49

Foto / ODRŽAN DRUGI SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA NA MLJETU „IZ POJA NA TRPEZU”

Foto / ODRŽAN DRUGI SAJAM DOMAĆIH PROIZVODA NA MLJETU „IZ POJA NA TRPEZU” Foto: TZO Mljet

Na Mljetu je, u Babinom Polju, drugu godinu zaredom, protekli vikend održan sajam domaćih proizvoda „Iz poja na trpezu”, a čiji je cilj razvoj i naglasak na hrvatske proizvode i male proizvođače.

Na sajmu je sudjelovalo 11 OPG-ova s otoka Mljeta i iz ostalih dijelova Hrvatske. Posjetitelji su mogli kušati i kupiti različite proizvode poput meda, vina, maslinovog ulja, sira, pršuta, prirodnih sokova i čajeva, raznih likera i prerađevina od voća i bilja.

U sklopu sajma, svoj kutak imala je i Mala otočna biblioteka koja je provodila aktivnosti za djecu. Osim prodaje i promocije domaćih proizvoda, na programu je bio i koncert glazbenog sastava Cover page.

„Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ovog sajma, a posebno Ligi protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i Komunalnom Mljet. Također, zahvale i svim posjetiteljima koji su došli i svojom kupnjom podržali sajam i tako podržali naše vrijedne izlagače i njihove domaće proizvode. Posebice zahvaljujemo svim izlagačima koji su se odazvali našem pozivu, jer bez njih ovog sajma nebi ni bilo.” - kažu iz mljetske Turističke zajednice.

jpa