Nedjelja, 10 Prosinac 2023 15:21

Foto / ČLANOVI HPD SNIJEŽNICA UREDILI STAZU MALA PETKA

Foto / ČLANOVI HPD SNIJEŽNICA UREDILI STAZU MALA PETKA Foto: HPD Sniježnica

Ćudljiva jesen ipak ponekad ostavi sunčan dan za vikend. A tada nema prostora za kalkulacije nego to valja iskoristiti na najbolji način. U prijevodu - kada nije organiziran nikakav izlet u planinu, onda je vrijeme za radnu akciju.

Ovaj je put sniježničarski “odred za čistoću i uljepšavanje” imao akciju u srcu Grada. Iznimno atraktivna 40 minuta duga kružna planinarska staza kroz šumu do 146 metara visoke Male Petke, prava je poslastica.

Iako je naizgled zanemarena i nedovoljno prezentirana u široj javnosti, staza nudi mnogo toga. Najprije, gotovo cijelom je dužinom u hladu, a s dosta lokacija nudi izniman pogled. Od onoga na Istok - na susjednu Veliku Petku do Lokruma, Sniježnice i Orjena do pogleda na Zapad- prema Grebenima, sv, Andriji i Elafitima te Zatonu, Orašcu i Gornjim selima. Staza je bila pomalo zapuštena pa je valjalo napraviti joj novu frizuru. I nalakirati joj izblijedjele nokte odnosno markacije. Karla, Olivija, Sanja, Marija, Rubi i Goran bili su ti koji su dobili zaduženje oko manikure i frizure. Nakon četiri sata Mala je Petka dobila novi imidž. Za vidjeti kakav je on - sačekajte neki novi sunčan ili barem oblačan bez kiše dan i uvjerite se. Nema nas đe ne manikiramo i šišamo!

Uređenje staze na Malu Petku dio je aktivnosti iz projekta financiranog kroz “Javni natječaj za financiranje projekata ili programa udruga iz područja zaštite okoliša i prirode za 2023. godinu” Dubrovačko-neretvanske županije.

HPD Sniježnica