Utorak, 20 Travanj 2021 11:06

Dvije osobe u Konavlima preminule; 80 novooboljelih

Preminule su dvije osobe iz Konavala; jedna muška osoba (rođ. 1952.) i jedna ženska osoba (rođ. 1938.). U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom (31 utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o 26 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Stona, šest iz Opuzena, četiri iz Korčule, dvije s Mljeta i iz Pojezerja, jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Ploča te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Ukupno je zaraženo 35 muških osoba i 45 osoba ženskog spola, a 57 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. U posljednja 24 sata obrađeno je 457 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 61 083 uzorka. - priopćenje je Stožera civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Oporavile su se 82 osobe: 31 iz Dubrovnika, 25 iz Metkovića, devet iz Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, dvije iz Konavala, Kule Norinske i Slivnog, jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde i Stona te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 72 osobe pozitivne na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega su dva na invazivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku. U samoizolaciji je 1017 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježena su ukupno 642 kršenja mjere samoizolacije, podci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp