Petak, 02 Prosinac 2022 03:05

Đurđica Popović uz Međunarodni dan OSI: Financirali smo 26 programa koji su pridonijeli kvaliteti života osoba s invaliditetom

Đurđica Popović uz Međunarodni dan OSI: Financirali smo 26 programa koji su pridonijeli kvaliteti života osoba s invaliditetom Foto: DNŽ

Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije tradicionalno obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili su Međunarodnim danom osoba s invaliditetom.

Na jučerašnjem susretu s predstavnicima udrugama ususret Međunarodnom danu osoba s invaliditetom pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović istaknula je da Županija redovito početkom godine objavljuje javni poziv za projekte i programe koje provode udruge, a njihov rad omogućuje dostupnost usluga te olakšava život korisnicima i njihovim obiteljima.

- U proteklom smo razdoblju financirali izgradnju Centra za djecu s teškoćama u razvoju Dva skalina, u tijeku je projekt Centra za djecu s poteškoćama u razvoju „Ruka prijatelja” u Metkoviću. Kroz javni poziv u 2022. godini sufinancirali smo 26 programa koji su pridonijeli kvaliteti života osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju. – rekla je pročelnica Popović i dodala da posjećenost ovog godišnjeg druženja svjedoči o izvrsnoj suradnji udruga i Županije.

U hotelu Hilton Imperial okupili su se predstavnici brojnih udruga iz cijele Dubrovačko - neretvanske županije, a psihologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije Nina Crnogorac Šabić održala je predavanje na temu „Asertivnost – kako se zauzeti za sebe na društveno prihvatljiv način“.

dpp