Ponedjeljak, 04 Rujan 2023 04:17

DUBROVČANIN FENOMEN, ZIMA MU STIGLA 4. RUJNA, KUPILI SMO MU DŽEMPER

Piše:
Franko Mekišić osim što je fenomen ujedno je i direktor Libertasa Franko Mekišić osim što je fenomen ujedno je i direktor Libertasa Foto: Grad Dubrovnik

Ovo na fotografiji je Franko Mekišić. U povijest će ući kao prvi čovjek kojem je zima na sjevernoj hemisferi došla 4. rujna, nikome drugom, samo njemu, što je još jedan fenomen.

Osim što u slobodno vrijeme čeka zimu u rujnu, on je i direktor Libertasa Dubrovnik, poduzeća za javni gradski prijevoz. Također, Franko Mekišić je čovjek kojeg nije briga kako će doma stići Dubrovčani koji rade do kasno u noć i svojim radom financiraju njegovo direktorsko i radna mjesta viška zaposlenih u poduzeću kojeg vodi. Da ga je briga Libertas ne bi od danas vozio po novom rasporedu u kojem posljednji autobusi radnim danima voze oko ponoći kao da smo usred zime. Možda ga je i briga, ali je nesposoban omogućiti svojim sugrađanima normalan javni gradski prijevoz. Zapravo, ne zna se što je gore, da ga nije briga ili da je nesposoban.

Proučavajući Franka Mekišića došli smo i do otkrića kako on zapravo ne živi u današnjem vremenu, već u prošlosti, u godinama kad se s kokošima išlo leć'. U tome nije usamljen, društvo u prošlosti čini mu gradska uprava koja odobrava njegove odluke.

Pojavi li se kojim slučajem Franko Mekišić u današnjosti molimo vas da ga obavijestite kako smo mu kupili džemper, da se ne smrzne dok uzaludno čeka autobus u hladnim rujanskim noćima, i da ga može osobno doći preuzeti u redakciju.