Ponedjeljak, 30 Studeni 2020 15:35

Dubrovačko - neretvanska županija tradicionalno poklonila narančine prijateljskoj Vukovarsko - srijemskoj županiji

Dubrovačko - neretvanska županija tradicionalno poklonila narančine prijateljskoj Vukovarsko - srijemskoj županiji Foto: DNŽ

Dubrovačko - neretvanska županija već 11. godinu zaredom donira kamion narančina prijateljskoj Vukovarsko - srijemskoj županiji kao božićni poklon. Kamion pun neretvanskih voćki krenuo je jutros iz Opuzena, a u Vukovar će stići u utorak u podne.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je ovo tradicionalni božićni poklon Vukovarsko - srijemskoj županiji kao znak prijateljstva i poštovanja.

- Ove godine imamo 16 tona mandarina. U pravilo je to bilo deset tona, a ove godine je tvrtka Enna Fruit donirala još šest tona. Ovo je jedna prijateljska gesta između dvije županije koje gaje prijateljske odnose, imaju zajedničku sudbinu iz Domovinskog rata, nalaze se na istočnom i južnom rubu Hrvatske. Mi veoma dobro surađujemo, nastojimo povezati Zelenu i Plavu Hrvatsku, njihove proizvode dovesti ovdje, a planiramo i u neko dogledno vrijeme turiste odavde odvesti u posjet na istok Hrvatske. - rekao je župan Dobroslavić.

Naglasio je kako su narančini namijenjeni Vukovarsko - srijemskoj županiji koja ih raspoređuje svojim dobrotvornim udrugama, društvima, bolnici itd.

Zamjenica župana Žaklina Marević rekla je kako narančini stižu u Vukovar u utorak u 12 sati ispred Biskupijskog Caritasa.

- Posljednje tri godine Vukovarsko - srijemska županija nama uzvraća poklon i šalju nekih desetak tona jabuka koje ćemo u četvrtak podijeliti našim ustanovama i udrugama ispred Sportske dvorane u Gospinom polju. - istaknula je.

Zamjenica Marević je ovom prilikom podsjetila kako je 2018. godine DNŽ osnovala Povjerenstvo za mandarine kako bi pomogla u proizvođačima u plasmanu.

- I kupnja ovih deset tona mandarina je simboličan način da pokažemo da brinemo o proizvođačima, a izrazito smo ponosni na samostalni plasman mandarina na javnim površinama diljem Hrvatske. - rekla je zamjenica župana Žaklina Marević.

dpp