Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Prosinac 2021 20:52

Drama u Metkoviću, potjera za krijumčarima imigranata

Prava drama odvijala se jučer na području Metkovića kada su tijekom poslijepodnevnih sati jpolicijski službenici Postaje granične policije Metković nadzorom državne granice uočili dva osobna vozila koja su nezakonito ušla u RH iz BiH nakon čega su kretanje nastavili u pravcu Metkovića.

Policijski službenici su ih odmah nakon uočavanja pokušali zaustaviti uz zvučne i svjetlosne signale, na što su se vozači oglušili i nastavili kretanje pri čemu je jedno od vozila izazvalo prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozila su uskoro zaustavljena kada je utvrđeno da njima upravljaju dvojica državljana BiH, u dobi od 26 i 36 godina, koji su prevozili imigrante, u svakom vozilu njih pet.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su imigranti državljani Turske koji su angažirali spomenuti dvojac za nezakoniti ulazak u RH. Također je utvrđeno da su državljani BiH na vozila koja su koristili stavili nepripadajuće registarske oznake njemačke i nizozemske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanima Turske doneseno je rješenje o protjerivanju iz RH, dok su državljani BiH zbog pomaganja u nezakonitim migracijama iz koristoljublja i krivotvorenja isprava, uz kaznenu prijavu zatvoreni. Državljanin BiH koji je skrivio prometnu nesreću kazneno je prijavljen i za kazneno djelo obijesne vožnje.

dpp