Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:29

DPDS odbio uvrstiti prodaju DuCarda i otvorio rat s Frankovićem

Piše:

I prije negoli je gradonačelnik Mato Franković s njima sjeo i razgovarao, Društvo prijatelja dubrovačke starine odbilo je na svoja prodajna mjesta uvrstiti DuCard, odnosno usprotivilo se prodavati Dubrovačku karticu.

No, gradonačelnik Franković u svom je naumu izgleda ustrajan pa putem društvenih mreža poručuje kako će još danas DPDS -u uputiti prijedlog da na njihovim prodajnim mjestima omoguće prodaju DuCarda. Upozorio je Društvo kako je njihova funkcija obnova spomeničke baštine, a ne politiziranje.

„Ne malo sam ostao iznenađen odlukom Malog vijeća na temu Dubrovačke kartice koja je donesena bez da je Grad prethodno zatražio navedeno, dakle unaprijed je donesena odluka kojom se Društvo protivi prodaji Dubrovačke kartice.” - naveo je u svom postu Franković.

Osvrnuo se i na obrazloženje DPDS -a zašto odbijaju karticu, a u kojem smatraju kako DuCard nitko ozbiljan neće predložiti.

„Na zaključak kako nitko ozbiljan neće predložiti navedeno, mogu samo kazati kako se nadam da su se šalili kad su istaknuli isto, jer ni jedna udruga pa ni društvo s dugogodišnjom tradicijom ne može biti protiv javnog.” - naveo je Franković.

Gradonačelnik je pozvao DPDS da „s ciljem potpune transparentnosti potrošnje sredstava, a sve kako bi se skinula stigma s Društva, na jednak način kao što to radi Grad, kao što će uskoro napraviti i Dubrovački savez športova, i oni implementiraju sustav dnevnog informiranja javnosti putem web stranice o potrošnji sredstava.

Inače, Franković je naveo kako će „odmah danas uputiti Društvu službeni prijedlog da se na njihovom prodajnom mjestu omogući i kupnja Dubrovačke kartice čija namjera je pružanje veće kvalitete usluge svim posjetiteljima Grada, ali ujedno i financijska korist svih dionika Dubrovačke kartice”.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019