Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Ožujak 2020 10:48

Doma imao cijeli arsenal, krao i amfore

Doma imao cijeli arsenal, krao i amfore Foto: PU DNŽ

Temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku u petak, 6. ožujka, policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Ston pretražili su obiteljsku kuću i pripadajuće objekte u vlasništvu 47 - godišnjaka, na predjelu općine Ston. -navodi se danas u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

Pretragom je pronađena veća količina oružja i streljiva odnosno automatska vojna puška, vojni karabin, kundak lovačke puške, tri kubure, dva pištolja, četiri revolvera, 179 komada raznog streljiva, signalna brodska raketa, redenik za automatsku pušku, šest pancirno zapaljivih streljiva vojnog porijekla i dvije ručne bombe. Osim navedenog, pretragom su pronađeni i ostaci amfora, zaštićenog kulturnog dobra.

Pronađeno oružje i streljivo je oduzeto uz potvrdu i zbrinuto u sigurnosni kontejner od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 47 - godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanje kulturnih dobra. Također je prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

dpp