Utorak, 23 Studeni 2021 20:26

Doček nove ispred crkve sv. Vlaha uz Silente, Vatru i COVID potvrde

Doček nove ispred crkve sv. Vlaha uz Silente, Vatru i COVID potvrde Foto: Arhiva Dubrovnikpress.hr

U Luži je danas predstavljen program 8. Dubrovačkog zimskog festivala, koji započinje u subotu 27. studenoga paljenjem prve adventske svijeće te uključivanjem blagdanske rasvjete uz nastup Nena Belana & Fiumensa u 20 sati ispred crkve svetoga Vlaha.
 
Program ovogodišnjeg Festivala predstavile su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika Ana Hrnić.

U programu festivala je ispred crkve svetoga Vlaha, uz spomenuti, još pet koncerata uključujući onaj na samom dočeku. Tako će ispred crkve sv. Vlaha 11. prosinca nastupiti grupa Magazin, a 29. prosinca Marko Škugor. Na Staru godinu u podne će dubrovački barmeni pripremati novogodišnje koktele ispred Gradske kavane, a uz doček nastupit će Silente i Vatra . Neće nedostajati ni vatromet.

Tradicionalno 1. siječnja na Stradunu u podne će koncert održati Dubrovački simfonijski orkestar kojom će ravnati maestro Marc Tardue nastupit, uz solistice Maju Grgić, Luciju Pećar i Tanju Ruždjak, dok će se za večernju zabavu prvog dana nove godine na Stradunu pobrinuti klapa Rišpet.

Mimo događanja u samoj povijesnoj jezgri, humanitarni koncert za COVID odjel Opće bolnice Dubrovnik održat će se 6. prosinca u hotelu Valamar Lacroma. Nastupit će Tereza Kesovija, klapa Ragusa i Ženska klapa FA Linđo uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem dirigenta Ivana Huta, a sav prihod od koncerta bit će uplaćen za COVID-odjel Opće bolnice Dubrovnik.

DSO će pod ravnanjem maestra Huta tradicionalno nastupiti i na Dubrovačkom božićnom koncertu koji će se održati u nedjelju, 19. prosinca također u hotelu Valamar Lacroma, a tom prigodom uz njih će se na binu popeti i sopranistica Valentina Fijačko, tenor Roko Radovan, vokali Goran Karan, Lucija Pećar i Nikoleta Ivanković te klapa Ragusavecchia.

Subotnja jutra tradicionalno će biti u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo uz besplatno turističko razgledanje grada u organizaciji TZ grada Dubrovnika, dok će subotnja popodneva biti rezervirana za također besplatno, tematsko vođenje pod nazivom „Zlatno doba Dubrovnika“ u organizaciji Doma Marina Držića.

Na sva događanja bit će moguće ući isključivo s COVID potvrdom ili negativnim testom na koronavirus.

dm