Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 15:23

Dobroslavić u Vili Čingriji: Uvjerili smo se da su radovi u punom jeku i imamo uvjeravanje od izvođača radova da će biti ispoštovani rokovi

Dobroslavić u Vili Čingriji: Uvjerili smo se da su radovi u punom jeku i imamo uvjeravanje od izvođača radova da će biti ispoštovani rokovi Foto: DNŽ

Uvjerili smo se da su radovi u punom jeku i imamo uvjeravanje od izvođača radova da će biti ispoštovani rokovi što nam je izuzetno važno budući da se projekt financira sredstvima EU. – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić prilikom obilaska gradilišta Vile Čingrija.

Predstavnik izvođača radova Ivan Pranjić je naglasio da radovi prema ugovoru traju 14 mjeseci i da idu prema planu.

- Ovaj tjedan planiramo nadoknaditi malo kašnjenje nastalo zbog vremenskih neprilika. Rušenje i demontaža su odrađeni bez poteškoća, a sada nas očekuju stolarija i vanjski iskopi. Izazov koji je pred nama jest stanje temelja građevine, no u sljedećim danima ćemo znati na čemu smo. - zaključio je Pranjić.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina podsjetio je da je namjena Vile Čingrija prije svega za edukativne svrhe i da će se u njoj odvijati dio praktične nastave i stručne prakse učenika Turističke i ugostiteljske škole.

- Budući da je nova paradigma „učenje temeljeno na radu“ ovim ostvarujemo neophodan dodir s tržištem rada tako da će restoran i sobe koje su predviđene u Čingriji biti na tržištu koliko edukativni dio bude dopuštao. – rekao je ravnatelj Perušina i dodao da je krajnji rok cjelokupnog projekta 30. studenoga 2023.