Petak, 23 Rujan 2022 17:08

Dobroslavić o Thermotherapiji: Najvažnije je da nema prigovora korisnika na usluge

Piše:
Thermotherapia Thermotherapia Foto: dpp

Mostovcima iz Metkovića nešto je iznimno važan dom za starije u Dubrovniku Thermoterapia pa je vijećnik Pero Jerković na sjednici Županijske skupštine istaknuo kako se u tom domu ništa nije promijenilo. Kazao je kako dobiva informacija da je u Domu i dalje manjak ljudi, da su međuljudski odnosi isti te naglasio kako je nemoguće dobiti liječnika, frizera i svećenika.

Da je u Thermoterapiji bilo i ima nesporazuma između ravnateljice i zaposlenih potvrdio je župan Nikola Dobroslavić, ali i naglasio kako nije bilo prigovora na kvalitetu usluge korisnicima.

- Jako je važno, najvažnije, da korisnici imaju odgovarajuću uslugu, a prema našim informacijama nema prigovora na usluge. - rekao je Dobroslavić i naveo probleme koje su bili u tom domu.

- Bilo je problema s dizalom i dogovorena je intervencija. Dizalo se moglo koristiti, ali je bilo podložno kvarovima i to se otklonilo. - rekao je Dobroslavić te se osvrnuo na odnos ravnateljice i zaposlenika.

Naglasio je i kako su zaposlenima isplaćeni prekovremeni sati.

- Radilo se o velikom iznosu i nije se moglo naći odgovarajući broj medicinskih sestara i moralo se ići na prekovremeni rad. Trebalo je isplatiti više od 800 tisuća kuna i mi smo jamčili zaposlenima da će im prava biti izvršena i to se dogodilo. Svi prekovremeni su isplaćeni i tako će biti i ubuduće. Financijske poteškoće postoje, ali se moraju izvršavati. - rekao je Dobroslavić.

- U Domu postoji jedno nerazumijevanje između zaposlenica i ravnateljice i ne možemo ulaziti u taj odnos i ocjenjivati tko je u pravo, postoji sindikat i druge institucije. Bilo je zahtjeva za razrješenjem ravnateljice i vrlo otvoreno kažem, ne ide to tako. Ne može se razrješavati nekog kako nekome padne napamet. Moraju se ispuniti uvjeti koji dovode do raskida radnog odnosa. - naglasio je Dobroslavić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019