Četvrtak, 30 Lipanj 2022 14:19

Dobroslavić na sjednici Europskog odbora regija: Ne može biti pogađanja oko uvjeta za ulazak u EU

Župan Nikola Dobroslavić Župan Nikola Dobroslavić Foto: Davor Mladošić

Tu ne može biti pogađanja kako neki možda priželjkuju. Vrijednosti i standardi EU su njen temelj i bez tih vrijednosti i standarda EU ne bi ni bilo. - tim riječima župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija u Bruxellesu osvrnuo se na proširenje EU nakon što su status kandidata dobile Ukrajina i Moldavija dok je BiH zasad ostala u zapećku.

- Šteta što Bosna i Hercegovina nije napravila potrebne korake za dobijanje tog statusa, što bismo pozdravili. Odbor regija s pravom ostaje pri svom stajalištu da svih šest zemalja zapadnog Balkana, kao i Ukrajina i Moldavija trebaju postati članice EU-a, ali uz ispunjavanje svih kriterija za članstvo. - kazao je Dobroslavić.

Dvodnevno zasjedanje događa se na polovici mandata aktualnog saziva na kojem se obavlja reizbor predsjednika, potpredsjednika i članova predsjednistva. Župan Dobroslavić izabran je za potpredsjednika Odbora regija iz redova nacionalnih izaslanstava. Također, za člana predsjedništva iz hrvatskog izaslanstva izabran je i načelnik općine Vidovec Bruno Hranić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019